Lagbanner

-

Inför Lazio - Napoli

Inför Lazio - Napoli

Lazio tar sig an Napoli på onsdag i en av säsongens viktigaste matcher.

Imorgon klockan 20:45 på Olimpico är det dags för semifinal i Coppa Italia. Lazio möter Napoli och revansch-viljan är stor efter den oförtjänta förlusten i Serie A. Den stabila vinsten mot Sassuolo i söndags har väckt entusiams bland Laziali som förväntas stötta laget i denna viktiga match. Hittils har mer än 20tusen biljetter sålts och många fler beräknas säljas innan matchstart. De två lagen som vunnit de senaste tre Coppa Italia möts i semifinalen, och redan efter denna match kan det vara klart vem som kommer att spela finalen i Rom den 7:e juni. 

Qui Lazio

Lazio vann stabilt i söndags mot Sassuolo 0-3. Felipe Anderson har visat att han är tillbaka när han skruvade in 0-1 målet i krysset och serverade en fin boll till Klose som bara behövde nicka in den bakom Consigli. Tack vare Napolis förlust mot Torino senare under kvällen har avståndet mellan Lazio och Napoli minskat och mellan de två lagen skiljer det sig nu bara 2 poäng. Pioli sägs ska rotera lite i laget men på grund av många skadade spelaren kan han inte testa för mycket. Cana är avstängd och därmed kommer mittbacksparet att vara det som vi sett på sistone, med De Vrij och Mauricio. På höger kanten borde Basta, som inte var med mot Sassuolo, spela, medan på vänster kanten ska Radu agera. På mittfältet kommer Pioli att ändra något. Onazi ska kanske spela istället för Cataldi, medan Ledesma sägs få starta istället för Biglia. Den viktige Parolo får istället starta imorgon också. Klose startar på topp medan Candreva tar högra kanten. Mauri är skadad och då får antingen Keita eller Anderson starta på vänsterkanten. Marchetti fick en smäll av Zaza under söndagen och borde lämna platsen till Berisha. De andra långtidsskadade är Lulic, Djordjevic och Gentiletti. 

Qui Napoli

Napoli har förlorat två av de senaste tre Serie A matcher. Laget kommer troligen att åka till Rom med en stor vilja att vända på trenden och försöka pka tillbaka till Napoli med ett bra resultat. Liksom Lazio har Napoli ocksp en viktig math nästa omgång då Inter kommer att gästa San Paolo, Benitez ser inte ut att vilja ändra så mycket och kommer förmodligen att ställa upp med den vanliga elvan. I backlinjen kan dock Strinic lömna sin plats till Ghoulam. Mittfältet kommer troligtvis att vara samma som i sista Serie A omgången medan på topp kan Hamsik vila till förmån av Mertens som var avstängd mot Torino. Gabbiadini får starta medan en av De Guzman och Callejon får ta den andra kanten. Troligtvis får spanjoren starta. På topp ska Zapata starta istället för Higuaing, som får vila. 
Gargano och Maggio är skadade och stannar i Neapel. 

Arbitro

Antonio Damato är domaren, Nicoletti och Padovan AD. Fjärde domaren är Massa. 

Pronostico

Svår match. Mycket står på spel och redan efter 4 dagar är det dags för en till viktig match. Det viktigaste för Lazio är att inte släppa in ett mål. Tror dock att Lazio kan spela en bra match också tack vare ett stort tryck på läktarna. Säger 2-1, hoppas på 3-0. 

 

Niklas Tellininiklas.tellini@gmail.com2015-03-03 14:21:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party