Lagbanner
2020-12-20 20:45

Lazio - Napoli

Inför Lazio - Napoli

Inför Lazio - Napoli

Napoli åker upp till huvudstaden för att spela mot Lazio på söndag klockan 20:45 i Serie A:s 13:e omgång

Lazio kommer till matchen efter att i veckan spelat oavgjort med Benevento. Napoli förlorade istället mot Inter i Milano.

Lazio
Lazio lyckades som bekant kvala till åttondelsfinal i Champions League för första gången på tjugo år. I Serie A har det dessvärre gått knackigt och laget har samlat ihop 18 poäng på 12 matcher. Hemma på Olimpico har man endast vunnit 1 match av totalt 6 stycken spelade, det var för nästan två månader sedan mot Bologna (2-1).

Skadelistan inför matchen mot Napoli är hyfsad lång. Mittbacken Acerbi kommer troligtvis inte vara tillgänglig till matchen, mittbackslinjen kommer därför med största sannolikhet att bestå av Radu, Hoedt och Luiz Felipe. Utan varken Fares eller Lulic har inte Inzaghi några större valmöjligheter när det kommer till kanterna, Lazzari och Marusic kommer därför att ta en kant var. Escalante gjorde en helt okej match mot Benevento i tisdags och det ser ut som att Inzaghi kommer att välja honom framför Cataldi för att ersätta Leiva. Luis Alberto och Milinkovic-Savic är klara för spel. Gällande anfalssparet kommer Immobile starta med Correa. Värt att nämna är att Muriqi kommer förmodligen vara tillgänglig efter några veckors frånvaro.

Napoli
Gattuso har flera anfallare borta inför matchen mot Lazio. Utöver Osihmen, kommer Mertens (skadad) och Insigne (avstängd) också att inte vara mer i truppen som reser upp till Rom. Manolas och Koulibaly bildar mittbacksparet, medans Di Lorenzo och Mario Rui kommer att agera på kanterna. Hysaj är tillbaka efter att ha suttit i karantän, och det finns en chans att han kan ta en av Di Lorenzo eller Mario Ruis plats. Fabian borde vara tillbaka på mittfältet, och spela tillsammans med Bakayoko och Zielinski. När det kommer till anfallet har inte Gattuso många val: Petagna i mitten, Lozano till vänster och Politano till höger.

Statistik
Lazio har bara vunnit en av de senaste tio matcher mot Napoli i Serie A (en gång har matchen slutat oavgjort). Det var förra året, när Lazio vann 1-0: det var även första gången på 17 matcher mot Napoli som Lazio lyckades hålla nollan.

Sedan säsongen 2010/2011 är Napoli det lag som gjort flest mål mot Lazio. Närmare bestämt 46 stycken, i snitt 2.3 mål per match.

Lazio har inte vunnit två raka hemmamatcher mot Napoli sedan 2012, med Edy Reja på Lazios bänk.

Lazio har inte förlorat 4 av de senaste 6 matcherna mot lag som i början av den aktuella omgången befunnit sig i de första fem positionerna i tabellen. Av dessa matcher har Lazio vunnit 1 av dem (3 kryss).

Lazio har släppt in 12 mål på 6 hemmamatcher i år. Endast två gånger har Lazio gjort det sämre, nämligen säsongen 1934/1935 och 1948/1949 (16 insläppta både säsongerna)

Napoli har inte förlorat två raka matcher i Serie A sedan januari. Då förlorade man sedan 3 raka matcher (första mot Inter, sedan mot Lazio). Senast förlorade Napoli just mot Inter...

Napoli har Serie A:s bästa försvar vid bortamatcher. Endast Insigne i Benevento och Lukaku i Inter har lyckats näta mot Napoli när de spelat på bortaplan (enligt statistiken har de släppt in 5 mål borta men 3 av dem var mot Juventus som vann 3-0 på W.O.)

Immobile har gjort mål i alla de fyra senaste matcherna mot Napoli i Seria A. Sedan man får tre poäng per vinst, har endast Totti gjort bättre, då han lyckats näta i 6 raka matcher mot Napoli mellan 1998 och 2009.

Petagna gjorde sitt första mål i Seria A just mot Lazio, när han spelade i Atalanta i augusti 2016. Petagna har nätat 4 gånger på 7 matcher mot Lazio.

Kommentar
En vinst skulle sitta otroligt fint för Lazio för att få upp självförtroendet igen, åtminstone i Serie A. En vinst på hemmaplan är på tok för lite, och nu när Napoli saknar så många anfallare är det kanske ett bra läge?

Niklasniklas.tellini@gmail.com2020-12-19 18:24:27
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party