Lagbanner
2020-01-11 18:00

Lazio - Napoli

inför Lazio - Napoli: Ett vägskäl
Hur stor betydelse kommer Correas frånvaro spela?

inför Lazio - Napoli: Ett vägskäl

Lazio fyllde i dagarna 120 år och det har firats i veckan. Låt oss hoppas på att laget också ger oss ytterligare en anledning till att fira under den kommande lördagskvällen.

Säsongens hittills största utropstecken är Lazio och det är lika märkligt som det är roligt att kunna påpeka det varje gång det vankas match. Laget gjorde som laget brukar göra senast - nämligen avgjorde sent och packade med sig alla 3 poäng hem till Rom.

Imorgon står Napoli för motståndet och det är ett skadeskjutet och sårat lag som kommer till Olimpico. Napolitanarna har dom senaste säsongerna varit dom som alltid satt käppar i hjulen på Lazio. Ett slags mardröms gäng. Vi har fått genomlida rena utskåpningar på senare år och Lazio har som aldrig kunnat försvara sig mot Insigne, Callejon och co.

Nu är det dock ett Napoli i kris som Lazio ställs mot. Förutom en gedigen skadelista där viktiga kuggar så som Koulibaly och Mertens saknas, så har man nyligen bytt tränare till den relativt oprövade Gennaro Gattuso. Den gamla Milanspelaren har egentligen inga meriter alls som tränare, mer än att han tränade Milan under en period. Att han därefter ryktas till varenda Serie A klubb fann jag personligen väldigt märkligt. Det liknade någon form av masspsykos bland dom ansvariga för Serie A klubbarna och jag kan i hela fridens namn inte förstå hur han fick jobbet i Napoli - som under ett flertal år ägt platsen som Italiens näst bästa lag.

Gennaro Gattuso gjorde sig väl mest känd för att rotera så mycket uppe i Milano att spelarna kaskad-spydde i omklädningsrummet av alla rotationer. Visst, han bidrar säkert med energi till spelarna men någon taktiker har åtminstone inte jag skymtat i hans forna arbete.

Om Lazio gjorde det man skulle göra förra helgen, så var det tvärt om för Napoli. Man blev utspelade mot Inter som tog sin första seger i Neapel på flera år - det är inte bara Lazio som bryter mönster och trender den här säsongen. Försvarsspelet såg avdankat och virrigt ut, utan Koulibaly och det kommer rimligtvis vara samma visa under lördagskvällen. Lazio har en imponerande offensiv och jag törs nästan lova att man kommer skapa en hel del chansen mot detta Napoli.

Ett stort avbräck för Lazio är dock att Joaquin Correa inte kommer att kunna starta matchen efter en skada han ådrog sig förra helgen mot Brescia. Argentinaren har fått stå lite i skuggan av Luis Alberto hittills under säsongen och jag oroar mig över att vi imorgon kommer få se Correas betydelse för Lazio i det offensiva. Utan honom på planen tappar laget mycket genombrottskraft och kontringsspel. Correa har en fantastisk förmåga att dra på sig markering från inte bara en spelare och därigenom skapa ytor som Luis Alberto kan operera på. Partnerskapet Immobile och Caicedo kan nog komma att bli en aning statiskt och stelt.

På läktarna väntas det storpublik och ett nytt tifo för att markera 120-års dagen. Laget kommer få alla möjligheter att skapa en ny klassiker, framburna av hemmafansen och samtidigt jaga bort ännu ett spöke den här säsongen.

En eventuell vinst kommer sätta en ofantlig panikkänsla hos framförallt Roma och Atalanta - som är dom största konkurrenterna om Champions League platserna. Men delvis också hos deras respektive motståndare Juventus och Inter.

Håll i er, mina damer och herrar, för detta är nog den häftigaste omgången i Serie A på väldigt, väldigt länge om man ser till förutsättningarna i tabellen. Nu åker vi.

Christer Nordinchrister.nordin@live.se2020-01-11 00:23:30
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party