Lagbanner
Inför Lazio-Palermo: Upp till bevis

Inför Lazio-Palermo: Upp till bevis

Det alltid lika frustrerande och långa landslagsuppehållet är äntligen över och det är dags för Lazio att bevisa att man är bättre än vad man visade före uppehållet.

Förlust mot Milan och Roma. Usla prestationer. Fantasilös offensiv. Det var vad alla laziali runt om i världen fick se strax innan landslagsuppehållet. Det gick till och med så långt att vissa ropade på Stefano Piolis avgång. Men Pioli sitter kvar och i dag ska han försöka ta revansch på klubben som sparkade honom 90 dagar efter att han tog över.

Lazio
Att gå igenom hur det gick för Lazio i den senaste matchen behöver jag nog inte göra, men man kan lugnt konstatera att man haft betydligt bättre stunder som ljusblå supporter än vad man har nu. Till matchen mot Palermo väntas Stefano Pioli möbler om ännu en gång för att få igång offensiven. Denna gång är dock den troliga förändringen enligt mig väldigt positiv. En iskall Antonio Candreva väntas nämligen få starta på bänken till förmån för Keita Balde som visat upp en betydligt bättre form. Äntligen säger jag bara då Candreva varit allt annat än bra den här säsongen, vilket hans mål- och assistfacit visar tydligt. Ännu en skön förändring är att Sergej Milinkovic-Savic väntas flyttas ner ett snäpp i planen och utgöra ett tremannamittfält tillsammans med Biglia och Parolo. Kvalitet rakt igenom på mittfältet och nu får vi dessutom in Sergejs tyngd där.
I övrigt väntas den fantastiska duon Mauricio och Gentiletti få starta igen. Jag trodde aldrig att jag skulle säga det men Lazio hade en mycket bättre mittbacksuppsättning förra året. På topp får vi troligtvis se Filip Djordjevic, den ende av våra anfallare som kanske förtjänar ett godkänt betyg.

Lazio (4-3-3) Marchetti; Lulic, Gentiletti, Mauricio, Basta; Parolo, Biglia, Milinkovic-Savic; Keita, Djordjevic, Felipe Anderson.

Palermo
Palermo har gått knackigt i serien hittills och trots seger innan uppehållet sparkade Zamparini tränaren Iachini. In kom istället Lazios sämsta tränare någonsin, Davide Ballardini. Jag har alltid en dålig känsla när Lazio möter ett lag med en ny tränare och vi får hoppas att Ballardini visar upp ett liknande spel i Palermo som han gjorde under sin period i Lazio. I Palermo återfinns två svenskar varav en av dem väntas starta, men det kommer inte bli Gislavedsonen Oscar Hiljemark om man får tro de förmodade laguppställningarna, istället blir det Robin Quaison. Gilardino och framförallt Vasquez måste Lazios försvar se upp med.

Palermo (4-3-1-2) Sorrentino; Lazar, Gonzalez, Goldaniga, Struna; Chochev, Jajalo, Rigoni; Vasquez; Gilardino, Quaison.

En seger för Lazio är ett absolut måste om man ska rädda säsongen. Vid poängtapp försvinner nästan alla möjligheter om att nå en topp fem-placering. Vi får hoppas att Stefano Pioli känner ett stort revanschsug mot sin gamla arbetsgivare, för Davide Ballardini kommer garanterat göra det.

Tid: 15:00
Plats: Stadio Olimpico, Rom
Kanal: Viasat Fotboll/Viaplay

Jozo Glavasglavas.jozo@gmail.com2015-11-22 12:13:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party