Lagbanner
Tegera Arena, 2020-10-01 19:00

Leksand - Örebro

Inför Lazio Parma: 3 poäng för att fortsätta drömma!

Inför Lazio Parma: 3 poäng för att fortsätta drömma!

På onsdag kväll är det dags för match igen. Lazio möter Parma och 3 poäng känns som ett måste.

Imorgon klockan 20:45 på Olimpico spelar Lazio mot Parma. En otrolig viktig match där 3 poäng kan betyda oerhört mycket för Lazio. Parma kommer (nästan) säkert att bli nerflyttad i Serie B nästa säsong, men att underskatta laget från Emilia-Romagna skulle kunna vara ett rejält misstag. 

Qui Lazio
Lazio har de senaste 10 matcher tagit hem 25 poäng av 30 möjliga. Efter 8 segrar i rad förlorade man för två omgångar sedan mot ett starkt Juve och spelade sen oavgjort (trots många slösade chanser) mot Chievo i söndags. Matchen mot Parma representerar ett gyllene läge att ta hem 3 poäng, även med tanke på att Roma och Napoli möter Sassuolo och Empoli, på pappret inte så svåra matcher. 

Mot Chievo fick Lazio ställa upp utan De Vrij, Biglia, Parolo och Mauri. Läget såg inte ut att bli ljusare när Klose fick lämna planen i söndags och rapporterades kunna missa matchen mot Parma. Under kvällen kom dock tre strålande nyheter från Formello. Parolo, Mauri och Klose är uttagna till matchen mot Parma! Mauri och Klose tränade med laget idag, liksom Parolo som kan spela med ett bandage efter att han skadat revbenet i matchen mot Empoli. Pioli vill dock inte riskera honom och det är därmed mycket möjligt att han får starta från bänken istället. Djordjevic kommer har också blivit uttagen till matchen efter mer än 4 månader från skadan (hemmamatchen mot Milan). Skadeläget är dock fortfarande kritiskt då Biglia, De Vrij, Gentiletti, Cana och Onazi missar matchen. NU återstår det alltså att se om Pioli kommer att spela med Cataldi (som regista), Lulic och Parolo på mittfältet eller om Ledesma kommer att starta igen tillsammans med Lulic och Cataldi. Enligt uppgifter kan Ciani få chansen att starta bredvid Mauricio, medan ytterbackarna kommer att vara Radu och Basta. På topp kommer Klose Candreva och Anderson att spela. 

Qui Parma
Parma har bara 16 poäng och kommer troligtvis att bli nedflyttad när säsongen är slut. Trots den svåra situationen laget är i just nu har Donadoni länge sagt att laget kommer fortsätta spela som vanligt för att hedra tröjan och publiken. De sista 5 matcherna har laget plockat hem 10 poäng och i helgen vann Parma mot Palermo 1-0. Laget är i form och kommer säkert att åka ner till Rom för att försöka ställa till det för serietvåan. 

Feddal och Costa är avstängda. Santacroce och Lucarelli kommer troligtvis att bilda mittbacksparet medan Cassani och Gobbi är ytterbackarna. Mittfältet och anfallet kommet att bestå av de spelare som vann mot Palermo i helgen. Jorquera kommer att vara playmaker´n och nära honom kommer Nocerino och Josè Mauri spela. Varela, Coda och Belfodil på topp. 

Conferenza Stampa Pioli
Pioli talade inför pressen i eftrmiddags. Bland annat säger han "Vi har lämnat söndagens match bakom oss. Vi spelade bra och skapade mycket men trots det lyckades vi inte vinna. Allt beror fortfarande bara på oss. Vi spelar bra och förbereder matcherna här i Formello. Vi är just nu tvåa och så länge vi vinner bryr vi oss inte om de andra. [...] Ni sncakar alltid om svåra eller lätta matcher. Det finns inga omöjliga matcher. Fiorentina förlorade mot Cagliari, Juventus mot Parma. Vi har gjort bra och nu tönker vi bara på morgondagens match. Pioli är från Parma, och fick då en fråga angående vad han tycker om situationen. Jag gillar Parma och är otroligt ledsen över det som hänt. Hoppas de kan komma tillbaka. 

I precedenti 
23 matcher mellan Lazio och Parma har spelats i Rom hittills. Lazio har vunnit 13 gpnger och Parma 3. Mpnga matcher har varit viktiga och oförglömliga. 13:e febrauri 2000 (året Lazio vann Scudetton), slutade matchen 0-0 men Lazio fick inte en solklar straff. Lassisi glidtacklade och fällde Boksic inuti straffområdet, men Bazzoli blåste inte straff. Till och med spelarna i Parma erkände efter matchen att de inte visste hur domaren inte kunde ha dömt straff. 

26:e november 2006 slutade matchen 1-0 för Lazio efter Firmanis (tur)mål i den 90:e minuten. Alla minns väl Firmanis rush till Curva Nord och Gabrieles foto. 

23:e september 2009 vann Parma 2-1 efter mål av Bojinov och Amoruso. Lazio kvitterade med Zarate på straff. 

20:e maj 2007 sista mötet mellan Lazio och Parma som slutade oavgjort. 0-0 och 51000 laziali på läktarna efter att laget kvalat till CL. Det var också sista matchen för Angelo Cinghialotto Peruzzi. 

Pronostico
Tror på Lazio och att vi kan ta hem 3 poäng. Svår match väntar dock. Tippar 2-0, Klose Anderson. 
 

Niklas Tellininiklas.tellini@gmail.com2015-04-28 22:42:31
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party