Lagbanner
2021-01-21 21:15

Lazio - Parma

Inför Lazio - Parma

Inför Lazio - Parma

Lazio ställs mot Parma i Coppa Italia. Matchen spelas på torsdag på Olimpico med avspark 21:15.

Lazio kliver in i årets Coppa Italia, och ställs mot Parma i åttondelsfinalen. Parma kvalade till åttondelsfinalen genom att vinna med 2-1 mot Cosenza.

Lazio har nått finalen i Coppa Italia två gånger de senaste 4 säsongerna, och vann finalen mot Atalanta 2019. I fredags vann man derby mot Roma med 3-0, en vinst som förhoppningsvis kan införa självförtroende i truppen och vara en vändning för Lazios säsong, som fram till ett par veckor sedan varit som en berg och dalbana.

Parma å andra sidan har endast 13 poäng och ligger nästsist i tabellen. I januari bytte man tränare och tog in D'Aversa efter Liverani. Sedan dess har spelet blivit bättre, och i söndags spelade man 1-1 borta mot Sassuolo.

Vinnaren av matchen ställs mot Atalanta i kvartsfinalen. Matchen på torsdag sänds live på YouTube.

Lazio
Inzaghi lär rotera en hel del spelare mot Parma. Detta både på grund av ett par spelare som är skadade, men också för att låta några nyckelspelare vila efter en period med tuff matchning. 

Ciro Immobile har fått vila efter derby och kommer inte att spela mot Parma, samma sak gäller Luiz Felipe som flygit till Tyskland för att få skadan i foten undersökt. Parolo kommer att flyttas ned och spela mittback, tillsammans med Acerbi och Hoedt. Strakosha kommer förmodligen att vakta Lazios mål, målvakten skadade sig i samband med matchen mot Fiorentina och har varit out sedan dess. Fares är tillbaka efter skadan han drog på sig i mitten av december. På andra kanten kommer kanske Lazzari att få spela. Lulic kommer starta på bänken, och förhoppnignarna är att han kan spela kanske sista kvarten. I så fall skulle han vara tillbaka för spel nästan ett år efter senaste matchen (mot Verona i februari 2020).

Leiva är avstängd, Cataldi har lite skadebekymmer vilket innebär att Escalante kommer att ta hans plats, och kommer få sällskap på mittfältet av Akpa Akpro. En av Alberto och SMS kommer starta, förmodligen kommer de att spela en halvlek var. Pereira, Muriqi och Correa kommer att tävla om två lediga platser på topp. Correa har varit skadad, så det finns därför en chans att Muriqi och Pereira kommer starta på topp.

 

Niklasniklas.tellini@gmail.com2021-01-19 16:23:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party