Lagbanner
2021-05-12 20:45

Lazio - Parma

Inför Lazio - Parma

Inför Lazio - Parma

Dags för Serie A:s 35:e omgång. Parma gästar Olimpico, i en match som Lazio måste vinna om det lilla hoppet som finns om Champions League ska leva kvar en vecka till.

Lazio
Lazio förlorade i lördags mot Fiorentina och även om hoppet om en Champions League plats fortfarande lever så är det i skrivande stund mykcet svårt att Lazio ska kunna spela Champions League fotboll nästa säsong igen. Lazio har fyra matcher kvar att spela, och kan som bäst avsluta på 76 poäng. Milan har idag 72 poäng, så idag är villkoret att Lazio måste vinna minst 3 av de kommande matcher. I så fall får Milan som bäst ta hem en poäng på kommande 3 matcher. Om Lazio lyckas vinna alla resterande matcher får Milan som bäst ta hem 4 poäng.

Inzaghi kommer förmodligen att ändra en hel del i truppen som kommer att spela mot Parma. Strakosha sägs kunna starta igen, senast han gjorde det var just mot Parma i Italienska Cupen. Acerbi och Radu kommer att bilda mittbackslinjen tillsammans med förmodligen Patric. Marusic sägs vila inför derby, Hoedt är utanför truppen och Musacchio är ej tillgänglig. Fares kommer tillbaka efter en match avstängning och kommer att spela till vänster. Leiva och Pereira är avstängda, vilket innebär att Luis Alberto och Parolo med störst sannolikhet kommer att spela bredvid Cataldi. Milinkovic bröt näsan i lördags och förmodligen kommer han inte spela mot Parma. På topp finns det möjlighet att se Muriqi från start, med Correa som enligt uppgifter ska vilas inför matchen mot Roma

Lazio har flera spelare som är "diffidati", alltså riskerar avstängning vid nästa gula kort. Det är SMS, Luis Alberto, Parolo, Felipe, Cataldi och Akpa Akpro.

Statistik
Lazio har vunnit alla de senaste 10 matcherna mot Parma i Serie A. Endast mot Udinese har man registrerat en längre svit, nämligen 10 raka matcher mellan 1998 och 2003.

Lazio har hållit nollan mot Parma i fem av de senaste sex matcher. Senaste målet som släpptes in var i mars 2019.

Parma har endast vunnit en av de senaste tolv bortamatcher mot Lazio (1-2 i september 2009).

Lazio slog mot Genoa rekordet för klubben i antal raka hemmavinster (11). Lazio har i dessa 11 matcher nätat 17 gånger, i snitt 3.4 mål per match.

Endast Parma och Benevento (17 respektive 16), har släppt in flera mål än Lazio de senaste 5 omgångarna (13).

Lazio och Parma är två av de tre lagen som haft flest varningar emot sig (Spezia ligger mellan Lazio (på topp) och Parma)

Immobile har hittills denna säsong gjort 19 mål, och kan bli den första i Lazio att göra minst 20 mål i 4 säsonger.

Bland de anfallare som spelat minst 1000 minuter i år, spelar de två med lägst snitt minut/mål i Parma (Cornelius med ett mål var 110 minuter, och Gervinho med ett mål var 108 minuter)

Kommentar
Jag förväntar mig inget annat än vinst idag. Hoppas laget kan hitta tillbaka till vinnarspåret efter den usla insatsen i lördags mot Fiorentina. Parma är redan klara för Serie B spel nästa säsong, finns inga ursäkter vid annat än vinst ikväll.

Niklasniklas.tellini@gmail.com2021-05-12 08:58:37
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party