Lagbanner
2019-03-17 15:00

Lazio - Parma

Inför Lazio - Parma: Endast 3 poäng räknas nu
Får vi se Caicedo näta imorgon?

Inför Lazio - Parma: Endast 3 poäng räknas nu

Som Laziosupporter kastas man oftast runt mellan hopp och förtvivlan i både tankar och på det sättet som laget utövar sina matcher. Vi är nog en av världens mest härdade supporterskaror när det gäller att inte ta någon eller något för givet. Men hoppet är det sista som sviker oss och rätt var det är, så står man där igen - dagen innan match och tänker att, det kanske kan gå ändå...

Givetvis syftar jag på den där jädra fjärdeplatsen som vi suktat efter i bra många år nu. Nu mot Parma så kommer det krävas 3 poäng, det finns inget annat. Det är också svårt att skriva en inför rapport utan att snegla mot norra Italien den här helgen, det ska ju spelas en match där som har stor betydelse för Lazios jakt på Champions League spel nästa höst.

Milan och Inter möts, och det vi kan vara säkra på är iaf en sak. Något lag kommer att tappa poäng.

För Lazios del, om vi ägnar oss åt matchen mot Parma nu, så ser det mesta bra ut på själva spelarfronten. Det enda avbräcket i skrivande stund är Ciro Immobile som kommer att få se matchen från läktaren efter det gula kortet han ådrog sig i Florens. Ersätter gör Felipe Caicedo och tro det eller ej, men jag tror Caicedo kan bli avgörande i den här matchen på samma sätt som han var avgörande tidigare under året.

Vi vet att ecuadorianen har ett bra samarbete med Joaquin Correa som lär göra honom sällskap längst fram. Sen har ju Caicedo en viss tyngd i straffområdet som kan komma väl till pass mot ett lågt stående Parma.

Som vi påpekade i veckan så har Inzaghi valt att satsa på Luis Alberto till förmån för Marco Parolo och så lär det bli även den här matchen. Målen måste trilla in och när Lazio förväntas föra spelet så måste spanjoren vara given tillsammans med Milinkovic-Savic på mittfältet och en Lucas Leiva bakom dessa.

En lite märklig laguttagning fick vi se i söndags, då Simone Inzaghi helt ologiskt valde att spela den spanska högerbacken/mittfältaren Patric som mittback istället för en formstark Bastos. Jag har under veckan inte lyckats hitta någon egentlig orsak till detta och får väl lite bittert konstatera att Inzaghi kanske numera ser Patric som en given mittback och att han går före spelare som Luiz Felipe och Bastos.
   Visst är Patric livlig och visar mycket vilja, men i mitt tycke är det en ständig säkerhetsrisk att spela spanjoren på en sådan viktig position. Jag hoppas således att vi får se en spelare som i vart fall har mittback som grundposition imorgon istället för Patric, för inte kan väl detta bli något återkommande - att spela med Patric som mittback på en regelbunden basis?

För Parma så var förra veckans seger mot Genoa den första sedan 19 januari och det har inte direkt slagit gnistor om det klassiska laget. Värt att se upp med är Gervinho, som tidigare representerat Roma. Han är vindsnabb och den som jag ser som det största hotet mot vårt, förmodligen högt stående lag. 

Mot 3-poäng för att sedan kunna luta sig tillbaka i soffan och se hur i vart fall en av våra konkurrenter får se sitt försprång minska.


Förmodad startelva:

————————Strakosha———————
———Bastos———Acerbi———-Radu————
—Marusic—Milinkovic—Leiva—Luis Alberto—Lulic—
———————Correa——Caicedo———————

Christer Nordinchrister.nordin@live.se2019-03-16 18:00:28
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party