Lagbanner
2019-09-22 20:45

Lazio - Parma

Inför Lazio - Parma: Måstematch

Inför Lazio - Parma: Måstematch

4 poäng har Lazio samlat ihop under dom 3 första matcherna. För en månad sedan klargjorde klubben att målet för säsongen var att ta sig till Champions League samtidigt som spelare och ledare vittnade om att laget gjort sin bästa försäsongsträning sedan Inzaghi tog över klubben. Nu är situationen lite annorlunda.

Ja för visst är den det? Redan har det börjat ryktas om att presidenten Claudio Lotito inte alls är nöjd med hur laget uppträder. Det har till och med ryktats om att general roteraren Gennaro Gattuso står klar att hoppa in och ersätta Inzaghi om den här hönsgården fortsätter. 
  För låt oss vara klara med en sak, att fumla bort 1-0 ledningar på det sätt Lazio har gjort är inte acceptabelt. Inte med dom ambitionerna klubben har och absolut inte med dom spelarna man förfogar över. 
  Lazio har en stark startelva, en av dom starkaste i Serie A offensivt sett om man räknar upp namn för namn. Medan defensiven brister en aning. Jag påpekade i somras att värvningen av Denis Vavro var en chansning, att man helt enkelt inte kan slänga iväg €10m på en oprövad spelare från en liga som håller extremt låg klass jämfört med Serie A om man vill uppnå uppsatta mål. Jag tyckte och tycker fortfarande att den värvningen är extremt oansvarigt gjord av den enkla anledningen att man kunnat hämta in en spelare med erfarenhet av Serie A - som man vet klarar av ligan, som kan språket och som behöver minimal tid till att acklimatisera sig. 
   Visst, Denis Vavro har inte fått spela mer än någon match, men det är också en del av själva problemet. Jag hade sett framför mig att man istället hämtade in en spelare som oundvikligen var tänkt för startelvan - likt Lazzari. Nu står vi på ruta ett igen med ett oändligt roterande i backlinjen samtidigt som ingen vet om Vavro kan bidra med någonting alls. 

Sedan har vi nästa nyförvärv som ser ut som rena fyndet med tanke på vad han presterat under dom minuterna han fått spela till förmål för Lulic. Ja, jag talar om spanjoren Jony. Nu senast i Rumänien var han den enda spelaren som visade vilja i det offensiva. Hans vänsterfot är världsklass och mycket riktigt kom ledningsmålet till efter en passning från honom. 
  Inzaghi måste på något sätt bestämma sig. Senad Lulic har inte bidragit med mycket mer den här säsongen än att se halvdöd ut i slutet av första halvleken. Jag tror inte att Jony är så mycket sämre defensivt än Lulic just för dagen. Spanjoren orkar i varje fall ta sig upp och ner längs kanten vilket bosniern har stora problem med efter ett tag. 
  Ska man vara ett offensivt lag som styr matcher? Eller ska man vara ett lag som riktar in sig på kontringar? Där någonstans måste Inzaghi bestämma sig. Lazio ser just nu ut som mellanmjölk någonstans däremellan. Inzaghi brister i matchcoaching samtidigt som han saknar tillit för spelare som han startar, nej man kan inte byta ut spelare per automatik när dom drar på sig ett gult kort. Det säger sig själv och det är så amatörmässigt och konstigt att det tillåts fortsätta på en sådan här hög nivå. 
 
Det är varmt också varmt i Italien den här årstiden. Mot SPAL i Ferrara var det över 30 grader och laget som kom till start med Parolo, Radu, Acerbi, Leiva, Caicedo och Lulic. Vad har dom gemensamt, jo alla är 30-plussare. Ingen av dom har någon ungdomlig frenesi, ingen av dom är gjorda för att tokpressa i över 30 graders värme och alla av dessa led efter den första halvleken i den matchen. Här finns en viktig poäng. För matchplanen var att pressa, pressa och pressa SPAL i första halvleken. Vilket man också gjorde, över hela planen. I slutet av första halvleken såg alla halvdöda ut efter det här presspelet i värmen. Vad gör då Inzaghi? Jo han byter ut Patric för att han har ett gult kort. Sen inser han att Leiva är slutkörd och får byta ut honom till förmån för Sergej. Joaquin Correa får också göra entré eftersom offensiven kört fast precis som allt annat. 
  Men Lulic och Parolo är kvar på planen och hasar sig fram, båda i 35-års åldern. Hur är det med att ta i beaktining vad man har på planen och anpassa matchplanen efter styrkor och svagheter Inzaghi?

Mot Parma kommer alla kräva en seger och vi får troligtvis återigen se en bekant startelva som kan se ut så här:

---------------------------Strakosha-----------------------------
------Luiz Felipe---------Acerbi---------Radu---------------
--Marusic--Milinkovic--Leiva--Luis Alberto------Lulic---
---------------Immobil-----------Correa------------------------

Ja, ni läste rätt. Inzaghi startade sin sista träning med att prova den här startelvan. Det betyder att han funderar över att vila Lazzari till förmån för Marusic. Samtidigt som Jony hamnar på bänken trots att detta är en match vi bara ska föra och vara offensiva i. Manuel Lazzari har genomgående varit Lazios bästa spelare den här säsongen och då känns det ju självklart att han ska inleda på bänken i en sådan här pass viktig match, i den upp och nedvända världen. 

Jag tror och hoppas att Lazio vinner ikväll, men många frågetecken hänger som ett mörkt åskmoln över det här laget och Inzaghi just nu. En vinst ändrar inte på det. 

Matchstart 20:45

Christer Nordinchrister.nordin@live.se2019-09-22 08:51:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party