Lagbanner
2022-02-24 18:45

Lazio - Porto

Inför Lazio - Porto

Inför Lazio - Porto

Viktig match väntar imorgon då Porto kommer på besök till Rom. Avspark klockan 18:45 på Olimpico.

Lazio förlorade första matchen mot Porto förra veckan med 2-1. Lazio hittade målet först med Zaccagni, men Toni Martinez kunde både kvittera samt ge Porto ledningen i den matchen. Bortamålsregeln är som bekant borta, Lazio behöver se till att göra fler mål än Porto för att ta sig vidare i Europa League.

Lazio
Immobile saknades mot Porto i torsdags, och mot Udinese i söndags också. Han var dock med på träningen idag, och kommer kunna starta imorgon. Pedro är skadad, Zaccagni är avstängd. Cabral och Felipe Anderson kommer agera på varsin kant, med Moro och Romero redo att hoppa in om det skulle behövas. På mittfältet är Milinkovic och Luis Alberto säkra på en startplats, det återstår att se om Cataldi eller Leiva startar. Acerbi tränade med gruppen idag men har varit borta i 45 dagar och kommer förmodligen inte starta. Mittbacksparet kommer bestå av Patric och Luiz Felipe, Marusic kommer att spela till höger, Radu eller Hysaj till vänster.

Olimpico
Nya regler angående max antal åskådare trädde i kraft i veckan vilket innebär att kapaciteten ökar till 75%. Det har sålts cirka 23 tusen biljetter, det förväntas bli runt 30 tusen åskade imorgon. 

Statistik
Lazio har aldrig förlorat en hemmamatch mot portugisiskt motstånd (5 vinster och 1 kryss), även om krysset kom mot just Porto 2003.

Porto har inte vunnit en enda av de senaste 9 bortamatcher i Italien (6 förluster), sedan de slog Milan med 3-2 i Champions League gruppspelet 1997.
 

Niklasniklas.tellini@gmail.com2022-02-23 20:48:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party