Lagbanner
2019-09-01 18:00

Lazio - Roma

Inför Lazio - Roma: Blir Lazio fortsatt kungarna av Rom?
En underhållande och färgstark match utlovas kl 18:00 ikväll

Inför Lazio - Roma: Blir Lazio fortsatt kungarna av Rom?

När Danilo Cataldi bombade in slutresultatet i våras till 3-0 skickade Lazio sina kusiner ner i fritt fall. Tränaren fick med romersk logik sparken och Daniele De Rossi fick stå efter matchen och erkänna att Lazio var långt mycket bättre än Roma. Jag är benägen att hålla med den forna Romaspelaren, Lazio är bättre än Roma.

Ja visst, matchen i våras blev en klassiker. Joaquin Correa löpte amok och fastställde sin styka i dom stora, viktiga matcherna. Han hade gjorde det i Sevilla, han fortsatte sedan i Lazio under våren med att kliva fram i just dom stora matcherna. Det finns egentligen inget som säger att han inte kommer skapa stor oreda i ett offensivt Roma ikväll. Det som kan hindra honom från att blixtra till sådär som vi vill, är just det åskväder som beräknas dra in över Rom under eftermiddagen och kvällen. Vem kan dra sig till minnes sist det var åska, hällregn och Romderby? Jag kan.

Simone Inzaghi kommer med största sannolikhet att mönstra samma elva som pulveriserade Sampdoria under förra helgen med ett undantag. Lucan Leiva går in istället för Parolo och gör laget snäppet bättre. Brasilianaren som röstats fram av fansen (Liverpool-fansen?) till Lazios bästa spelare två år i rad nu kommer bidra med sin förmåga att läsa spelet och inte lägga fingrarna emellan. Han gillar att smälla på motståndarna och måste vara en pina att möta, samtidigt som han är lite ovanlig för en spelare i hans roll, han spelar allt som oftast bollen frammåt längs marken. Tidigare upplagor av honom har hetat Ledesma och Biglia. Båda dessa hade en liten förkärlek till att passa bollen i sidled och dra ner tempot, där skiljer sig Leiva markant och det är mycket viktigt för Lazio och Inzaghis spelsätt. 

Spanjoren Jony kommer även han att finnas med i truppen. Han kommer inte peta lagkaptenen Senad Lulic till vänster riktigt ännu och speciellt inte i ett Romderby. Jony har en gudabenådad vänsterfot som kommer bli extremt viktig för Lazio under säsongen. Det visade han inte sällan under försäsongen där idel rena banan-inlägg levererades med millimeter precision in i straffområdet. Hamnar Lazio i underläge eller känner sig tvugna att gå mer framåt, så är Jony en riktigt tillgång att ha på bänken. 

Defensiven såg extremt solid ut mot Sampdoria och jag skulle bli mycket förvånad om Inzaghi gjorde någon rotation där. Luiz Felipe klev fram som en gigant i matchen. Den unga brassen är snabb, stark och trygg med bollen. Samtidigt som han blir bättre i det taktiska för varje säsong. Med försvarsgeneralen Acerbi bredvid sig agerar han med pondus och självförtroende. På andra sidan hittar vi en pånyttfödd Stefan Radu som var tillbaka i gammalt gott slag. Vi får se hur många tjuvnyp han kommer ge Romaturken Cengiz Under. Förra året var det underbarnet Nicolo Zaniolo som skulle trasa sönder Lazio på vänsterkanten vilket Simone Inzaghi tagit i beaktning. Han gav sina direktiv till Lucas Leiva att hjälpa till där och stötta upp försvararna, vilket medförde att unge Zaniolo inte direkt hade sin roligaste match. Lita på att något liknande kommer ske ikväll.

Offensivt så kommer ovan nämnda Joaquin Correa tillsammans med Ciro Immobile att vänta in chanserna och bollarna bakom Romas sega backlinje. Dessa två springer ifrån Fazio, Mancini, Juan Jesus och Smalling om så försvararna har 10 meter till godo, så stor skillnad är det. 

Luis Alberto och Sergej Milinkovic-Savic såg bättre ut mot Sampdoria än vad dom gjorde på hela förra säsongen, vilket också bådar gott. Och till höger tillför Lazzari det Lazio saknat under X-antal säsonger. Det kommer bli åka av längs högerkanten då Lazzari närmast kan beskrivas som outtröttlig i sina löpningar upp och ner.

Lazio ska vara favoriter i den här matchen, för första gången på länge så blåser riktigt positiva vindar kring laget och spelarna ser ut att trivas igen. Det som kan stjälpa är egentligen bara dem själva. Man är det bättre laget, man har den bättre formen och man har bättre spelare rent individuellt. Låt oss bara hoppas att Inzaghi bakar ihop alla ingredienser till en perfekt, klumpfri smet som omsluter och sedan sväljer dom vinröda 27 år yngre kusinerna. 

Förmodad startelva:

-------------------Strakosha-------------------------
---Luiz Felipe----Acerbi------Radu--------------
--Lazzari--Sergej--Leiva--Luis Alberto-Lulic-
-----------------Correa----Immobile---------------

 

Christer Nordinchrister.nordin@live.se2019-09-01 09:33:22
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party