Lagbanner
Inför Lazio-Rosenborg: Tre komfortabla poäng?
Välkommen tillbaka, Konko! Du har varit saknad.

Inför Lazio-Rosenborg: Tre komfortabla poäng?

Lazio har chansen att ta ett stort steg mot fortsatt avancemang i Europa League när norska Rosenborg kommer på besök till Stadio Olimpico på torsdagskvällen.

En poäng borta mot Dnipro och tre hemma mot St. Etienne. Inget dåligt facit om man ser till poängskörden men om man tittar på hur matcherna sett kan man inte undgå att känna en viss gnutta av besvikelse. Mot Dnipro släpper man in ett mål i 94:e och tappar alla tre poängen, och mot St. Etienne har man två man mer och lyckas ändå inte förmå att undvika nerv i matchen i slutet. På torsdagskvällen har man dock chansen att ta sin andra raka seger i turneringen och därmed göra ett miniryck i gruppen.

Lazio
Spelmässigt har Lazio inte alls imponerat i inledningen av säsongen. Vissa spelares frånvaror har känts oerhört mycket mer än vad någon önskar att de skulle kännas, och detta har påverkat både resultat och spel. Dock ska man inte klaga över att vara tre poäng från serietopp och vara utan poängtapp på hemmaplan hittills den här säsongen. Lazio den här säsongen fortsätter vara ett mysterium som gäckar alla supportrar. Man vet inte var man har laget och riktigt vad man kan vänta sig av säsongen.

På torsdagskvällen har man dock chansen att ta ytterligare ett kliv mot avancemang i Europa League. Om man ska vara helt ärlig så känns gruppspelet i år lite som en transportsträcka mot slutspelet. Lazio ska bara ta sig vidare från den här gruppen och man ska rimligtvis kunna ta sig åtminstone till kvartsfinal i turneringen. Nu ska det norska hindret Rosenberg avverkas och enligt italienska tidningar väntas Stefano Pioli, som tidigare i veckan fyllde 50, rotera kraftigt i laget. Etrit Berisha kommer få chansen i mål och framför honom lär vi få se Konko (!), Mauricio, Hoedt och Radu. Jag vet inte riktigt varför men jag blir glad av att se Konko och Radu flankera våra kanter igen, efter några säsongers frånvaro. Det känns som att det var fem år sedan de var ordinarie ytterbackspar.

På mittfältet får Cataldi och Onazi chansen igen, vilket är något förvånanden med tanke på den mindre bra insatsen mot Saussolo senast där speciellt den sistnämnde hade en jobbig match med många felpass. Inga uppspel ska gå igenom Onazi då han helt enkelt inte har den spelförståelsen eller tekniken för att axla den rollen. Offensivt kommer vi nog få se Candreva, Mauri, Kishna spela bakom Matri som är ensam anfallare. En rolig uppställning med bra mix. Dock hade jag hoppats få se både Keita och Morrison i startelvan och då är jag framförallt nyfiken på den senare.

Rosenborg
I ärlighetens namn har jag ingen vidare koll på gästerna men jag vet att de kommer från Trondheim, spelar i svartvitt, fick Moruinho sparkad från Chelsea första gången, är överlägsna historiskt inom norsk fotboll och är klubb till Mikael Dorsin. En snabb googelsökning visar att man i princip är klara norska mästare. En poäng till på tre matcher räcker och i helgen möter man Strömsgodset på bortaplan. Man hade kunnat säkra guldet redan i helgen men man lyckades inte vinna över Bodö/Glimt.

Förutom veteranen Dorsin finns även Morten Gamst Pedersen i laget. Vad för typ av spel normännen kommer bjuda på vet jag inget då jag inte sett en match med dem sedan de mötte Helsingborg i Champions League 2001. Dock kan vi nog gissa oss till att de kommer ligga lågt och satsa på omställningar. Lazio kommer ha det mesta av bollen och man kommer styra och ställa på planen. Rosenberg kommer försöka göra det bästa av sina omställningslägen och man är inte på något sätt ofarliga, vilket en poäng borta mot St. Etienne vittnar om. Man var även nära att få med sig en poäng mot Dnipro men ett mål i slutskedet gav alla tre poängen till ukrainarna.

Sammanfattning
En tuff match på förhand som Lazio nog ska ta tre poäng i. Rosenborg är inget dåligt lag men vi får hoppas att de satsar lite mer på att säkra guldet i helgen och förhoppningsvis en del av fokus på den matchen. För Lazio är det viktigt att få rotera i laget och därmed ge de spelarna som i vanliga fall inte får chansen värdefull speltid.

Tid: 19:00
Plats: Stadio Olimpico, Rom
Kanal: Eurosport 2

Jozo Glavasglavas.jozo@gmail.com2015-10-21 21:48:42
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party