Lagbanner
Skellefteå Kraft Arena, 2020-12-12 18:00

Skellefteå - Leksand

Inför Lazio - Sampdoria

Inför Lazio - Sampdoria

Första matchen efter uppehållet och en av matcherna om den åtråvärda tredje platsen.

Det är Lazio som tar emot Sampdoria på Olimpico i Rom, två lag som få såg som utmanare till tredje platsen inför säsongen, ett Lazio som emellanåt kämpade för att hålla sig kvar förra säsongen. Men det är uppenbart att Pioli har fått sitt system och spelsätt att fungera hos biancocelesti och på andra sidan en gammal publikfavorit, Sinisa Mijhailovic, som på ett liknande sätt har fått ut fullt av sitt lag hittills, frågan är bara vilka lag som håller hela vägen för den andra halvan av säsongen. 

Statistiken mellan lagen inför matchen är en klar plusstatistik för Lazio då man har vunnit 52(!) av de 112 inbördes mötena, Sampdoria har vunnit 28 matcher och 32 st har slutat med oavgjort. Eftersom det är första matchen efter juluppehållet och en match mot en "toppmotståndare" så är det upp till bevis om Lazio är ett lag som kommer hålla hela vägen genom serien och vilka som har följt sin träing undet ledigheten. 

Sampdoria har stått för, precis som Lazio, en riktigt bra inledning och ligger inför matchen på en femte plats med 27 inspelade poäng. Lazio ligger i sin tur på den riktigt(!) åtråvärda tredjeplatsen för tillfället med lika många inspelade poäng, mellan lagen ligger just nu Napoli.

Utifrån de uppgifter som Corriere dello Sport tror på så är det vissa nyckelspelare som inte startar i dagens match för Lazio, Biglia och Candreva börjar båda på bänken, och det blir Cana som får skapa mittlås med De Vrij. 

Lazio(4-3-3): Marchetti: Basta, De Vrij, Cana, Radu: Parolo, Ledesma, Lulic: Felipe Anderson, Djordjevic, Mauri.

Sampdoria:(4-3-1-2) Viviano: De Silvestri, Gastaldello, Romagnoli, Regini: Rizzo, palombo, Obiang: Soriano: Éder, Okaka.

Som det ser ut just nu så är det mycket möjligt för Lazio att klara en Europa-plats, vilket antagligen vore bättre än Champions League, det är klart att man vill vara i den finaste rummet av dem alla men det ska fungera på den nivån också. Då kanske det är bättre att ta ett steg på trappan i taget. 

På andra sidan för dagen står, en välkänd herre inom Lazio, ingen mindre än Sinisa Mihajlovic. En spelare som blev älskad av sin publik och mer eller midre hatat av sina motsåndare. Han håller fortfarande rekordet för flest frisparks mål i Serie A 28(!) st har hans fina vänsteroft producerat inför den italienska publiken. Mihajlovic har varit huvudtränare för fyra klubbar i Serie A sedan hans första huvuduppdrag 2008, han har även varit assisterande i Inter och förbundskapten för Serbien. Men det är nu, på senare tid, i Sampdoria som han har hittat helt rätt konstellation i sitt lagbygge.

Jag tror på Lazio idag men hoppas att Mihajlovic får lämna Olimpico med huvudet högt.

Forza!

Anton Johansson2015-01-04 13:37:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party