Lagbanner
2021-11-28 16:00

Rättvik - Örebro

Inför Lazio - Sampdoria

Inför Lazio - Sampdoria

Ikväll klockan 20:45 på Olimpico är det dags för sista matchen i den 16:e omgången i Serie A, då två lag i djup kris möter varandra.

Lazio och Sampdoria har båda bara tagit hem en poäng på de sista 5 matcherna och befinner sig därmed i en djup kris. En vinst ikväll är det ända som kan ge lagen lite självförtroende och skulle kanske betyda början på slutet på den svåra tiden lagen går igenom. "Viktigaste matchen i år, jag vill se mitt gamla Lazio" har Pioli sagt igår i ett försök att ladda spelarna inför dagens match. Lazio måste reagera, fansen har tidigare i veckan visat deras oro på Formello, och samtidigt givit Pioli deras stöd medan de återigen visat vad de tycker om Lotito. En vinst ikväll är livsviktig. 

Qui Lazio
Pioli har under sista träningen på Formello inför matchen provat en ny uppställning, nämligen en 4-3-2-1. Mittbacksparet kommer att bestå av Hoedt och Gentiletti i och med att Mauricio är avstängd och De Vrij skadad. Basta är osäker till spel och Konko kommer förmodligen starta på högra kanten. Lulic är också skadad och Radu kommer därför att agera som vänster ytterback. Biglia och Parolo är säkra på en plats i startelvan medan Milinkovic är i dagsläget närmre en plats i mittfältet jämfört med Onazi eller Cataldi. Klose är anfallaren och Candreva och Djordjevic kommer att agera bakom honom, i en annorlunda och kanske lite udda uppställning jämfört med vad vi sett hittills. Milinkovic Savic och Biglia kommer att missa nästa match i fall de får en varning ikväll. 

Qui Sampdoria
Laget har varit på ritiro i ett försök att hitta motivationen och formen. Montella har ännu inte klart för sig hur han kommer att ställa upp i kvällens match, och kommer förmdligen att bestämma sig bara timmar innan matchen. Viviano är målvakten, med De Silvestri och Regini är ytterbackarna.  2 av Silvestre, Zukanovic och  Moisander kommer att bilda mittbackslåset. Mittfältet består av fyra män, med Palombo, Soriano och Barreto som är säkra till spel. En mellan Carbonero och Fernando kommer att komplettera mittfältet. Eder och Muriel agerar som anfallare. Zukanovic och Silvestre är "diffidati" och riskerar att missa nästa match. 

Statistiche
4 av de spelare i Lazio som förmodligen kommer att starta har redan nätat mot Samp (Gentiletti, Parolo, Candreva och Djordjevic). Mauri, Matri, Felipe Anderson och Lulic har också redan gjort mål mot Samp. 

Lazio har vunnit 6 av de senaste 7 matcherna mot Sampdoria ( 1 match slutade oavgjort ) och har bara släppt in ett mål. 

Samtidigt är Samp laget som Lazio vunnit mest mot i Serie A, 54 gånger på 114 möten.

Lazio har inte vunnit på hemmaplan på 3 matcher. I mars 2010 blev det 4 matcher i rad utan vinst. 

Samp har släppt in minst ett mål i alla de senaste 12 matcherna. Inget lag har släppt in mål i flera matcher i rad. 

Bara Frosinone har släppt in mer mål än Lazio från utanför straffområdet. 

Lazio är laget som har legat under mest minuter i Serie A (633). 

Pronostico
Lazio måste vinna. Tippar på 1-0. 
 

Niklas Tellininiklas.tellini@gmail.com2015-12-14 10:10:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party