Lagbanner
Inför Lazio - Sampdoria

Inför Lazio - Sampdoria

Dags för Serie A:s 23:e omgång. Sampdoria med Candreva och Keita reser till Rom för att gästa Olimpico. Avspark på lördag klockan 15:00.

Lazio förlorade som bekant i söndags mot Inter med 3-1. Innan dess hade Lazio vunnit sex raka matcher i Serie A. På tisdag kommer Lazio spela mot Bayern Munchen i Champions League, men innan dess är det fokus på Serie A och Sampdoria.

Lazio
Tack vare Lazios sex raka vinster innan förlusten mot Inter har man lyckats ta ikapp många poäng i striden för en Champions League plats. Det är dock extremt jämnt i år, och det är så lite som tre poäng just nu mellan Roma på tredje plats och Lazio på sjunde plats.

Till matchen mot Sampdoria måste Inzaghi räkna med en rad skadade och avstängda spelare. Luiz Felipe är som bekant skadad, och i veckan opererades Radu som kommer alltså inte vara tillgänglig till matchen på lördag. Hoedt och Lazzari är avstängda, vilket kommer innebära att Acerbi, Patric och Musacchio skapar mittbackslinjen. Lulic kommer därmed starta till vänster från start, första gången på över ett år. Trots matchen mot Bayern på tisdag kommer Inzaghi förlita sig på de ordinarie spelara både på mittfältet och på topp. Det betyder att Leiva, Milinkovic och Alberto startar bakom Ciro och Correa på topp.

Statistik
Lazio förlorade mot Samp i höstas. Lazio har inte förlorat båda matcherna i samma säsong mot Sampdoria sedan säsongen 1991/1992.

Lazio har inte förlorat på 14 raka hemmamatcher mot Sampdoria. Man har gjort bättre endast mot Triestina, som man lyckats inte förlora mot på 22 raka hemmamatcher (senast dock 1959).

Lazio har nu vunnit fem raka hemmamatcher. Man har inte gjort bättre sen febrauri förra året, då man vann sex raka hemmamatcher.

Lazio har tagit hem flest poäng än alla de andra lag i Serie A i år (19 poäng).

Sampdoria har de senaste två bortamatcherna tagit hem 4 poäng. Det är sedan december 2018 som Samp inte spelat tre raka bortamatcher utan att förlora.

Lazio är det lag som denna säsong gjort flest mål på frispark (3 stycken), medans Sampdoria är ett av de tre lagen som endast släppt in ett mål från utanför straffområdet.

Sampdoria är det laget Ciro har nätat flest gånger mot i Serie A. 12 mål på 13 matcher.

Kommentar
Viktig match på tisdag, men matchen mot Sampdoria är extremt viktig också. Det gäller att hålla sig kvar bland de lagen som kämpar om en Champions League plats, och med tanke på att Milan spelar mot Inter och Atalanta mot Napoli har man vid vinst chans att ta in några poäng.

Niklasniklas.tellini@gmail.com2021-02-19 19:12:43
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party