Lagbanner
2020-01-18 15:00

Lazio - Sampdoria

Inför Lazio - Sampdoria: Sent avgörande igen?

Inför Lazio - Sampdoria: Sent avgörande igen?

En vecka innan Romderbyt gästar Sampdoria Stadio Olimpico och serien vänder.

Så är det ju. Lazio premiärspelade mot just Sampdoria och vann då övertygande med 3-0. Mycket har hänt sedan dess men jag kan dra mig till minnes att det var en av dom bästa matcherna som Lazio genomfört under säsongens första halva. Men vi kan också dra oss till minnes och anta, att Sampdoria troligtvis gjorde en av sina absolut sämsta matcher.

För då leddes man av den forna Romatränaren Eusebio De Franscesco som spektakulärt ledde Genuaklubben ner i avgrunden under säsongsinledningen - med god hjälp av Sampdorias färgstarke president Massimo Ferrero som öppet deklarerade att han ville sälja klubben och istället köpa Palermo. Detta säger han alltså öppet till pressen medan han fortfarande var och är president för Sampdoria. Detta är Italien mina vänner, där allt kan hända och där inget är för konstigt.

Sampdoria har dock spelat upp sig sedan man bytt tränare och den som innehar posten just nu är ingen annan än Claudio Ranieri - också en forna Romatränare men som fortfarande känns mest aktuell som mannen som ledde Leicester till Premier League titeln för några år sedan. Ett omöjligt uppdrag som sannolikt aldrig kommer att upprepas på dom brittiska öarna igen.

Lazio då? Jo, laget har som alla andra spelat Coppa Italia i veckan. Men till skillnad mot dom flesta andra så ställdes Lazio mot en Serie B klubb och kunde mönstra ett B-betonat lag. Detta gjorde inte Roma t.ex. som fick mönstra hela sin ordinarie elva för att slå ut Parma. Lazios reserver gjorde processen kort och slog ut sin motståndare och nu väntar Napoli under nästa vecka för vidare äventyr i Coppa Italia.

Imorgon kommer Lazio sakna Senad Lulic och Joaquin Correa. Lagkapten Lulic är avstängd och argentinaren Correa är fortfarande skadad. Den sistnämnda kommer med högsta sannolikhet att även missa matchen mot Napoli i veckan och sikta på att vara tillbaka mot Roma istället.

Lazios backklippa Acerbi måste passa sig imorgon - då han vid ett gult kort blir avstängd i derbyt och få eller ingen vet hur Lazios backlinje skulle fungera utan Acerbi? Italienaren spelar alla matcher och vilar aldrig. Precis som t.ex. Messi och Ronaldo gjorde under långa, långa perioder i Spanien. Han har själv sagt att han tycker det skulle vara skamligt att inte spela alla matcher med tanke på hur bra betalt fotbollsspelare som han själv faktiskt får - för att jaga en boll på en gräsmatta. Jämfört med andra väldigt mycket mer slitsamma jobb. Stanna med oss karriären ut Francesco! Även Stefan Radu missar derbyt vid ett gult kort.

Lazio kommer enligt rapporter att formera sig så här mot Sampdoria:

——————Straskosha———————-
——-Patric———Acerbi—-—-Radu———
-Lazzari-Sergej-Leiva-Luis Alberto-Jony—-
—————Caicedo—Immobile———-

Det är egentligen inga överraskningar vi bjuds på. Utropstecknet är väl att Patric startar istället för Luiz Felipe i backlinjen, men det finns säkert en tanke bakom det och tro det eller ej. Spanjoren har ju varit säkerheten själv och växt ut till en riktigt bra spelare, hör och häpna! Lazio förlorar heller inte när Patric spelar och som höjdpunkt fick han faktiskt göra sitt första mål för Lazio under veckan i Coppa Italia matchen.

Simone Inzaghi kommer säkerligen fortsätta med Caicedo och Immobile tillsammans längst fram. Hade Danilo Cataldi funnits tillgänglig och inte skadad som han nu verkar vara, så hade det kanske varit ett bättre alternativ att spelat den formstarke hemmasonen Cataldi på Luis Albertos plats samtidigt som man flyttade fram spanjoren till förmån för Caicedo. Hade Valon Berisha gett några få signaler, vilka som helst, så hade kanske han kunnat gå in på mittfältet för att kunna göra den här rockaden men tyvärr - han har inte visat något alls och en försäljning känns rimlig att börja fundera på för Igli Tare.

Noterbart är även att om startelvan ovan faktiskt stämmer imorgon, så spelar Lazio med 3 spanjorer från start, och den som inte är nämnd ännu är ju Jony - som stod för 3 assist i veckan. Han kommer att ersätta avstängda Lulic och låt oss hoppas på fler delikata inlägg.

Jag tror att matchen kommer bli tuffare än vad den breda massan förväntar sig. Och det förvärras med Correas frånvaro återigen. Jag ser det inte som omöjligt att vi får se ännu ett sent avgörande. Låt oss hoppas på det och att vi fortsätter klamra oss fast i den absoluta toppen.

Christer Nordinchrister.nordin@live.se2020-01-17 23:46:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party