Lagbanner
2021-01-24 18:00

Lazio - Sassuolo

Inför Lazio - Sassuolo

Inför Lazio - Sassuolo

Sassuolo åker neråt i Italien för att möta Lazio på Olimpico, avspark på söndag klockan 18:00

Dags för säsongens 19:e omgång, Serie A vänder efter denna omgång. På Olimpico i Rom möts Lazio och Sassuolo. Lazio har hittat formen efter en knackig inledning av Serie A, Sassuolo är å andra sidan sedan flera år tillbaka ett lag som bruka placera sig i högre halvan av tabellen. De Zerbis lag spelar en offensiv fotbolll och har endast en poäng mindre än Lazio.

Lazio
Lazio är ett av de formstarkaste lagen i Serie A. Man har fortfarande inte förlorat under 2021, då man har tagit tre vinster och spelat oavgjort en gång i Serie A. Senast vann man mot Roma med 3-0, och i veckan kvalade man vidare i Coppa Italia efter vinst mot Parma med 2-1. Lazios försvar har inte varit på topp i år, sett till antal insläppta mål. Dock har man lyckats hålla nollan i de senaste två Serie A matcher. På Olimpico förlorar inte Lazio sedan i mitten av december, då man föll mot Verona med 1-2. Nu är man uppe i tre raka vinster hemma, och på Olimpico har man alltid gjort minst ett mål i varje match. 

Inzaghi kan glädjas åt att Correa, Fares och Lulic är tillbaka, men samtidigt är både Luis Alberto och Luiz Felipe inte klara för spel. Spanjoren har opererats i veckan pga blindtarmsinflammation, medans mittbacken reste till Tyskland för att operera foten. Cataldi är på skadelistan också.

Reina startar igen i Lazios mål, medans Patric tar Felipes plats i backlinjen tillsammans med Acerbi och Radu. Marusic får återigen starta på vänstra kanten, med Lazzari till höger. En av Akpa Akpro eller Pereira kommer ta Luis Albertos plats i mitten. Caicedo kommer förmodligen starta på topp tillsammans med Ciro Immobile.

Sassuolo
De Zerbis lag har inte vunnit på tre matcher, då man vann mot Genoa i början på januari. Efter det har man förlorat mot Juventus och spelat oavgjort mot Parma senast. De Zerbi måste räkna med avstängde Chiriches, som kommer att ersättas av Marlon i mittbackslinjen. Locatelli är åter tillbaka efter en skada, medans Berardi är fortfarande på skadelistan och kommer att missa matchen mot Lazio. Defrel, Djuricic, Traore och Caputo kommer bilda Sassuolos anfall. 

Statistik
Sassuolo har förlorat 8 matcher i Serie A mot Lazio. Endast mot Juventus (11), Atalanta och Milan (9) har Sassuolo förlorat flera gånger.

På 7 matcher spelade på Olimpico mellan Lazio och Sassuolo, har båda lagen nätat i så mycket som 6 stycken matcher. I feruari 2016 spelades matchen där inte ett lag lyckades göra mål. Det var Lazio, då matchen slutade 0-2. I dessa 7 matcher har totalt 29 mål gjorts, i snitt 4.1 mål per match.

Sassuolo har hittills tagit hem 30 poäng. Lagets rekord efter halva serien ligger på 31, vilket det lyckades med säsongen 2015/2016.

Sassuolo har förlorat de senaste två bortamatcher. Laget har inte förlorat 3 raka bortamatcher sedan september 2019.

Sassuolo har gjort 77% av målen under andra halvleken, vilket är ett rekord i år i Serie A. Lazio har å andra sidan gjort flest mål än alla de andra (tillsammans med Milan) under de första 15 minuterna efter halvtidsvilan.

Sassuolo har i snitt tagit hem 1.4 poäng per match i de matcher där Berardi har spelat, och 0.9 poäng per match i de matcher där han inte spelat.



 

Niklasniklas.tellini@gmail.com2021-01-23 21:20:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party