Lagbanner
2020-07-11 17:15

Lazio - Sassuolo

Inför Lazio - Sassuolo: Formsvagt mot formstarkt

Inför Lazio - Sassuolo: Formsvagt mot formstarkt

Matcherna avlöser varandra på löpande band och i ikväll möter Lazio ett riktigt formstarkt gäng i Sassuolo. Ett lag som inte förlorat en match sedan återstarten.

Tvärt om är det ju för Lazio, som knappt hade förlorat en match under hela hösten och vintern i Serie A, för att nu ståta med 2 raka förluster. Sassuolo kommer med 3 raka segrar och laget parkerar just under Europaplatserna i tabellen. 

För hemmalaget Lazio så är det business as usuall om man pratar om den här säsongsavslutningen. Skador, skador, skador och trötthet. Correa är konstaterat borta nu från avslutningen likväl som Lulic medan Marusics skada gör att vi får dras med Jony på vänsterkanten. Leiva, Sergej, Lazzari och Luiz Felipe är allihopa inte 100% men kommer med största sannolikhet att starta matchen i brist på alternativ. 

Jag blir lite orolig när jag reflekterar över dom här matcherna och då mest över spelarnas fysiska status. Det var uppenbart redan mot Atalanta i öppningsmatchen att någonting inte stod rätt till efter ett tag. Spelarna såg tunga och trötta ut medan Atalantas diton bara körde på. Detsamma upprepade sig mot Milan, där skillnaden i hur lagen presenterades var närmast astronomisk. Sedan fortsatte det i veckan mot Lecce, där ingen riktigt orkade heller. 

På något sätt måste detta vara ett resultat av felaktig träning inför den här intensiva perioden, för att det skall inte vara sådan här skillnad mellan lag och lag.

Inte för att verka allt för pessimistisk men jag tror att kvällens match blir riktigt svår och hur jag än vrider och vänder på det, känns det som att Sassuolo har alla möjligheter att faktiskt besegra ett tafatt Lazio. Detta med insatserna mot Milan och Lecce i bakhuvudet. Hemmalaget har uppträtt som ett av Serie A:s allra sämsta lag där nyckelmoment så som vilja, energi, kreativitet och glädje saknats helt. Anfallsspelet som var lagets signum innan upphållet är nu segt och idéfattigt. Det händer liksom ingenting och Ciro Immobile har precis som hela laget lyst med sin frånvaro. 

Låt oss hoppas att jag har fel och att laget kommer ut hungriga och fullkomligen kör över Sassuolo. Låt oss få uppleva en kross av ett mittenlag av samma manér som vi såg under hösten/vintern. 

Förmodad startelva (3-5-2): Strakosha, Luiz Felipe, Acerbi, Radu, Lazzari, Milinkovic, Leiva, Luis Alberto, Jony, Caicedo, Immobile
Matchen startar: 17:15
 

Christer Nordinchrister.nordin@live.se2020-07-11 08:40:53
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party