Lagbanner
2019-04-07 18:00

Lazio - Sassuolo

Inför Lazio - Sassuolo: Hamnar Patric i frysboxen?

Inför Lazio - Sassuolo: Hamnar Patric i frysboxen?

?Efter en miserabel onsdagskväll som renderade ut i ett av dom största antiklimaxen för säsongen så har iallafall jag återhämtat mig sakta men säkert. Besvikelsen sitter självklart fortfarande kvar och ett sorts dunkel virar sig runt frågeställningarna som dyker upp i huvudet. Hur kommer Lazio agera i fortsättningen? Var matchen mot SPAL ett definitivt kvitto på hur enkelt det är att förstöra Inzaghis taktiska upplägg?

Just det taktiska upplägget som SPAL så effektivt rev under dom 90-minuterna i Ferrara var verkligen uppseendeväckande. Att gå från att själva ha raserat Inters taktiska upplägg några dagar tidigare - till det, kändes och känns fortfarande ytterst märkligt.
   Jag kan dra mig till minnes den andra halvleken mot Fiorentina för någon månad sedan, då hade Lazio och för all del Simone Inzaghi utmanövrerat sitt dito i Viola, Stefano Pioli - totalt under den första halvleken. Hemmalaget kom ingenstans medan Lazio var precis överallt på planen och radade upp målchanser. Sen hände ju som sagt något eller rättare sagt så hade Pioli sett något på planen som han insåg sig tvungen att förändra.
   Den forne Laziotränaren insåg snabbt att just kanterna var problemet. Han överbefolkade dem inför andra halvleken och ändrade formation, varvid Lazio började se otroligt tama ut. Vad gjorde då Inzaghi? Svaret är ganska enkelt, han gjorde ingenting. Precis som han inte gjorde någonting under 90-minuter mot SPAL. Fiorentina tog över matchen i andra halvlek, lika lätt som man själv skulle ha att singla en slant exempelvis.

Det har även blossat upp en annan debatt vid sidan av själva förlusten mot SPAL, nämligen den om att Lazio missgynnats av VAR under säsongens gång. Det cirkulerar en video på sociala medier som visar ett antal situationer som är mer eller mindre tvivelaktiga där Lazio missgynnas. Jag har personligen svårt att lägga mig i den debatten, så länge laget och Simone Inzaghi visar upp sig från den sidan man gjorde i onsdags. Alltså klarar man inte av att anpassa en taktik efter en matchbild - där laget så tydligt kört fast - mot ett bottenlag, då är inte jag den som vill gå och leta ursäkter bakåt i tiden.
   För låt oss vara ärliga någon minut och inse att Lazio inte kommit upp i standard i år - på samma sätt som förra säsongen. Visst nyckelspelare som inte presterar må vara en faktor, men knappast den avgörande. Det som Inzaghi visade upp nu senast mot SPAL och även tidigare ska inte ens hålla till en mittenplacering ett normalt år i Serie A. Men nu är detta inte ett normalt år, det enda normala är att Juventus redan nu är ligasegrare och iom det, så är Lazio fortfarande kvar i racet om Champions League platserna.

Mot Sassuolo nu då? Jo tack, vi ska ju faktiskt spela en match imorgon. Det jag har kunnat läsa mig till är att eventuellt kommer kroaten Milan Badelj att göra ett sällsynt framträdande i startelvan medan den oaktsamma Patric lär få syna bänken.
   Vi har sett tidigare att Inzaghi har haft en förmåga att straffa spelare som har tabbat sig, framförallt Bastos men även Wallace. Just det här är ganska intressant. För att både Bastos och Wallace har stått för misstag som renderat ut i rena poängtapp, varvid dom genast blivit bänkade om alternativ funnits och sedan så har vägen tillbaka till förtroende från tränaren varit lång och snårig. Men när Patric stått för misstag som varit helt idiotiska men turligt nog inte lett till poängförluster har det knappt påverkat förtroendet för spanjoren.

När det nu slutligen skedde - det som legat i luften allt för länge - att ett misstag från Patric tillslut kostade poäng, då byttes han omgående ut ur matchen och det blir oerhört intressant att se vilken karenstid spanjoren får av Inzaghi för att sedan jämföra det med hur andra spelare petats vid liknande situationer.

Annars ser det väl ut som vanligt i laget. Vi kommer ställa upp med en 3-5-2 uppställning. Luiz Felipe, Acerbi och Bastos lär ta plats i backlinjen om inte Stefan Radu är tillbaka från sin skada. Lulic har sin plats cementerad till vänster medan nämnda Badelj eventuellt tar plats bredvid Milinkovic och Luis Alberto på det centrala mittfältet.
   Sen är det öppet om vem som tar platsen till höger, Marusic eller Romulo? Jag skulle valt den senare.

Felipe Caicedo och den formlösa Ciro Immobile kommer av allt att döma starta matchen. Argentinaren Joaquin Correa såg inte helt kurant ut i matchen mot SPAL och kommer säkerligen vilas här.



Observera att matchstart är 18:00 imorgon söndag.

Christer Nordinchrister.nordin@live.se2019-04-06 17:41:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party