Lagbanner
Inför Lazio - Spal: Mardröms gänget på besök
Dags för Immobile att måla igen...

Inför Lazio - Spal: Mardröms gänget på besök

Efter exakt 6 dagar utan fotboll är det dags för Lazios, lite sargade trupp att ta sig an mardröms-gänget SPAL.

Vi kan ju börja med det roliga och det är förstås att matchen idag blir ännu en möjlighet att rycka ifrån Roma som ligger på en fjärdeplats. Efter att småbröderna firat och bröstat upp sig över att ha kommit ut ur derbyt med en poäng, så blev dom nu exponerade och överkörda av Sassuolo under lördagskvällen. Helgen börjar bra med andra ord. Roma kan verkligen trösta sig med att dom återigen vann bollinnehavet i en match där det inte riktigt ville sig va?

Det tråkiga är att Lazio kommer med en sargad trupp. Joaquin Correa slog upp sin skada under derbyt och måste nu vila för att bli fullt återställd. Danilo Cataldi och nu även Luiz Felipe är skadade. Spanjoren och pånyttfödda Patric har influensa. Som om inte detta vore nog så har varken Senad Lulic eller Luis Alberto kunnat träna ordentligt i veckan och både Jordan Lukaku och Adam Marusic är tveksamma fortfarande. Glömde jag någon?

Vi kan iallafall dra oss en lättnadens suck över att Lazio under våren endast kommer ha Serie A att fokusera på med den relativt känsliga truppen. Det ”privilegiet” kan inte sägas om våra konkurrenter om t.ex. Champions League platser och Scudetton. Man vet sedan länge att dom lagen som har få matcher och kan bygga sina förberedelser i lugn och ro under våren har en klar fördel att få med sig bra resultat. Detta är något som gör att Lazio kan komma att ha ett ess i rockärmen.

Men då får det absolut inte se ut som det gjorde under derbyt förra helgen. Det är nu i efterhand ganska klart att Inzaghi verkligen ville ha ett kryss i den matchen för att hålla Roma på avstånd. Inga onödiga risker skulle tas och man skulle låta Roma föra spelet medan Lazio skulle förlita sig på Immobile och en halvskadad Correa i kontringarna. Problemet var bara att man var ju tvungen att vinna bollen ibland för att kunna ge sig själva chansen. Där vek Lazio ner sig och förlorade - som det kändes - 90% av alla dueller. Inte blev det bättre när laget såg helt oförmöget ut att passa sig ur en press som Roma ställde upp matchen igenom.

Lösningen på det verkade vara att försöka med långbollar mot Sergej så fort man fick chansen. Problemet där var ju att både Mancini och Smalling inte direkt är några småkillar som Sergej kunde flytta på hur som helst.

Nu slutade matchen 1-1 och om Roma mot förmodan skulle ta sig upp på Lazios höjder och eventuellt sluta på samma poäng när serien skall avrundas - så avgörs tabellplaceringen med målskillnad och där har Lazio redan ett försprång.

Veckan har annars varit händelserik fast ändå inte. Klubben via Inzaghi bekräftade i helgen att man varit nära att värva fransmannen Oliver Giroud från Chelsea. Det kom många rapporter om att Igli Tare befunnit sig i London för att slutföra förhandlingarna. Vi kan ju konstatera att Inzaghi uttryckte sig missnöjt med att värvningen inte gick att genomföra, han sa bland annat på presskonferensen inför den här matchen att ”Giroud kunde ha hjälpt oss mycket”. Nu florerar istället rykten om att fransmannen kan vara på väg till Lazio i sommar istället och att det var anledningen till att Tare stannade i London även efter att Chelseas tränare Frank Lampard meddelade att Giroud inte skulle någonstans.

Men nog om det, nu ska som sagt SPAL avverkas. Lazio har faktiskt endast förlorat mot två klubbar i Serie A den här säsongen, SPAL och Inter. Mot dagens motståndare hade man dessutom ledningen i halvtid innan man fick se motståndarna vända matchen till 2-1 efter en kollektiv kollaps av laget.

SPAL har även hunnit med att besegra Atalanta nyligen efter en riktigt fin insats. Dom har bland annat fått smeknamnet ”jätte dödarna” efter sina fina skalper mot topplagen i år.

Nyckeln idag är förstås att återaktivera Ciro Immobile. Italienaren måste snabbt komma in i målprotokollet igen efter att ha gått mållös av planen i derbyt. Sedan är det full koncentration under 90 minuter som gäller så skall detta nog gå vägen.

Christer Nordinchrister.nordin@live.se2020-02-02 01:48:49
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party