Lagbanner
2021-04-03 15:00

Lazio - Spezia

Inför Lazio - Spezia

Inför Lazio - Spezia

Efter landslagsuppehållet är det dags för Serie A fotboll igen. Lazio möter Spezia, avspark 15:00 på Olimpico.

Lazio befinner sig inför dagens match på en sjunde plats i tabellen, 1 poäng bakom Roma men med en match mindre spelad. Spezia har samlat ihop 29 poäng så här långt och befinner sig så mycket som sju poäng ovanför strecket.

Lazio
De spelare som har spelat med sina landslag var tillbaka i Rom mellan torsdagen och fredagen, vilket innebär att Inzaghi knappt haft en dag på sig att förbereda matchen med hela truppen tillgänglig.

Luis Alberto skadade sig under träningen i onsdags, men det finns en chans att han kan starta på bänken. Pereira kommer förmodligen få chansen att starta och ersätta Luis Alberto. Fares är åter tillgänglig och ska kunna ersätta en av Lazzari eller Marusic under matchens gång. Även Caicedo ska åter vara tillgänglig och sägs kunna bytas in vid behov.

Marusic kommer återigen spelas till höger i backlinjen, tillsammans med Acerbi och Radu. Lazzari och Lulic kommer att ta varsin kant, medans på topp kommer Correa starta med Immobile. Immobile som nätade för Italien i veckan och hoppas kunna bryta trenden idag mot Spezia.

Statistik
Matchen idag kommer att vara den tredje matchen mellan lagen, och den första på Olimpico. Första matchen spelades säsongen 1940/1941 i Coppa Italia, då Lazio vann med 5-2. Den andra matchen som spelats mellan lagen var den i höstas då Lazio vann med 2-1 på bortaplan. Lagen har även spelat en träningsmatch i juli 2013, då vann Lazio med 3-0.

Simone Inzaghis Lazio kan idag vinna sin åttonde raka hemmamatch, senast det hände var året 1999 med Eriksson som tränare. Stefan Radu kommer efter matchen mot Spezia vara spelaren med flest spelade matcher i Lazio i historien.

Lazio har inte förlorat 29 raka matcher mot nykomliga i Serie A. Av dessa har man vunnit 23 stycken, och 18 gånger har man hållit nollan.

Endast Crotone har gått flera matcher än Lazio utan att spela oavgjort. Lazio har inte spelat oavgjort på 12 matcher, Crotone på 16.

Spezia har hittills gjort 36 mål. Det laget som gjort bäst senast är Palermo säsongen 2014/2015, med 38 mål (av de lag som spelat sin första säsong i Serie A).

Å ena sidan är Lazio det lag som gjort flest mål under de första femton minuterna (10 stycken), å andra är det endast Benevento (med 8) som släppt in flest mål under de första femton inledande minuter än Spezia (7 stycken).

Ciro Immobile har ett mål kvar till 150 mål i Serie A. Skulle han göra mål idag har det tagit honom 7 år och 220 dagar att göra 150 mål (sedan det första målet). I historien har endast tre spelare lyckats göra 150 mål på kortare tid. Det tog 5 år och 25 dagar för Nordahl, 6 år och 98 dagar för Meazza och 7 år och 111 dagar för Nyers.

Immobile har gjort 36 mål på 40 matcher mot nykomliga i Serie A. 

Piccoli i Spezia är den spelare i Serie A som i procent har nätat flest mål i förhållande till antal skott (36%, 4 mål på 11 avslut).
 

Niklasniklas.tellini@gmail.com2021-04-03 10:49:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party