Lagbanner
2021-05-18 20:30

Lazio - Torino

Inför Lazio - Torino

Inför Lazio - Torino

Matchen mellan Lazio och Torino, som egentligen skulle spelas den 2:a mars men som på grund av covid-19 fall i Torino-laget flyttades fram, ska äntligen spelas ikväll.

Lazio sade definitivt adjö till chansen att spela Champions League nästa år i lördags, när Roma vann derby med 2-0. En Europa League plats är redan säkrad, så egentligen har Lazio ingenting att spela för. Torino har däremot fortfarande inte säkrat kontraktet, och vid förlust mot Lazio idag riskerar det att åka ur Serie A när de nästa vecka möter just Benevento, som ju tränas av Simone Inzaghis bror Filippo. Utöver denna anledning finns det även ett par andra som kanske kan ge Lazio den rätta motivationen.

En anledning är att Lazio nu vunnit 12 raka hemmamatcher, det tidigare rekordet var 10 raka hemmamatcher. Det finns alltså möjlighet att utöka sviten med ytterligare en vinst. En till anledning är "bråket" som pågått mellan Lotito och Cairo i några år. Först angående TV rättigheterna, sedan i frågan om man skulle åreruppta säsongen förra året eller ej, och senast i våras angående covid testerna och frågan om Immobile kunde spela mot Torino borta eller ej.

Lazio
Acerbi och Correa kommer säkerligen inte kunna spela mot Torino. Acerbi skadade sig i matchen mot Roma och ser nu ut att kunna missa EM i sommar. Milinkovic som opererades för 10 dagar sedan och som spelade mot Roma kan komma att vilas mot Torino. Caicedo är också inte helt i form, och därför låtar det åt att Pereira får starta tillsammans med Immobile. Muriqi startar alltså på bänken. Luiz Felipe tar alltså Acerbis plats i mitten, medans Parolo kommer att ersätta Milinkovic i så fall.

Det är värt att notera att det med största sannolikhet kommer matchen mot Torino att vara sista hemmamatchen i den ljusblåa tröjan för både Parolo och Lulic. 

Statistik
Lazio har vunnit de senaste tre matcherna mot Torino. Det har aldrig hänt att Lazio vunnit fyra raka matcher mot Torino.

Torino är det laget som Lazio gjort mål i flest matcher i rad, nämligen 14 stycken.

Lazio har vunnit 13 av de hittills spelade 18 hemmamatcher denna säsong. Endast två gånger har man vunnit flera hemmamatcher under en säsong, nämligen 14 matcher säsongen 2019/2020 och 15 stycken säsongen 1949/1950.

Torino har släppt in 68 mål denna säsong. Endast tre gånger i sin historia har Torino släppt in fler mål, 72 mål säsongen 1958/59, 69 mål säsongen 1950/51 och 76 mål säsongen 1949/50.

Belotti är den spelare i Serie A som gjort flest mål i matcher som spelats mellan måndagen och fredagen. Han har nämligen gjort 30 mål, Totti leder med 33 mål.

Immobile, som spelade i Torino förut, har gjort sju mål mot Torino, inklusive fem stycken de senaste fyra matcherna.

Niklasniklas.tellini@gmail.com2021-05-18 10:15:20
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party