Lagbanner
2019-10-30 21:00

Lazio - Torino

Inför Lazio - Torino: En möjlighet
Immobile har varit omutlig för Lazio den här säsongen. 1 mål och 1 assist senast.

Inför Lazio - Torino: En möjlighet

Det känns ganska skönt att skriva att Lazio kommer till den här matchen stärkta av en välbehövlig seger i Florens.

Ja, för visst var det ett spektakel till match vi fick bevittna i söndags? Med ostabile och ständiga säkerhetsrisken Patric från start i en trebackslinje var det inte direkt positiva tongångar någonstans när man skummade igenom sociala medier och diverse forum inför matchen. Och Lazio kom som bekant från en längre svit av oacceptabla instaser och resultat. Men man lyckades alltså tillslut vända på steken genom Joaquin Correa och Ciro Immobile. 

Lazio var precis så svåra och tunga att möta som man kan vara ibland. Det blev helt enkelt en övermäktig uppgift för Fiorentina som genom hela matchen försökte kontra på romarna. Frågan är nu hur Torino kommer att agera mot Lazio? Kommer man likt Fiorentina ge ifrån sig initiativet och lägga sig på kontring eller försöka sig på den höga pressen som Lazio under hela Simone Inzaghis era haft svårt att hitta ett motmedel emot?

Hur dom än gör så kommer Lazio komma in i matchen med självförtroende och stärkta av vinsten i Florens. 

Jordan Lukaku gjorde comeback i söndags efter närmare ett års frånvaro känns det som. Han hamnade direkt i centrum av händelserna när han serverade Immobile ett perfekt inlägg som betydde att Lazio kunde resa hem med 3 poäng. Han var även inblandad i den där straffen som Lazio fick i slutskedet av matchen, när han serverade Luis Alberto i straffområdet. I överlag så speds det en känsla av värme och glädje i att se Jordan göra comeback och faktiskt gå in och göra skillnad på en position där Lazio har så många alternativ men inget verkar riktigt fungera optimalt. Senad Lulic är på nedgång och det har märkts under säsongens gång. Nyförvärvet Jony har testats men inte kunnat bidra med så mycket positivitet heller. Spanjoren är inte van att försvara och även om han storleksmässigt är likvärdig med Manuel Lazzari - så besitter han knappast samma löpstyrka och driv som Italienaren. Det fjärde alternativet är Lazios "outcast" nummer 1 just nu, Riza Durmisi. 

Får vi se Jordan redan från start mot Torino imorgon? Nej, jag skulle inte tro det. 

Inzaghi har ju också fått mycket kritik för sina roteringar. Klubben kände sig nog tvingad till ett uttalande för att försvara detta. Nu minns jag inte om det var någon läkare eller självaste Diaconale som sa: "Spelarna behöver 2-4 dagars återhämtning efter varje match". Det får mig att undra över vad vi kommer få se för startelva imorgon? Så här 70 timmar efter att matchen i Florens blåstes av. Man kan ju roa sig med att önska att klubben hade nio stycken kloner av Acerbi rent konditionsmässigt - för att Italienaren behöver till synes aldrig vila. 

Om jag ska dra till med en vild gissning så tror jag Inzaghi kommer mönstra följande startelva imorgon:

---------------------Strakosha--------------------
---Luiz Felipe------Acerbi------Radu---------
-Marusic-Sergej--Leiva--Luis Alberto--Lulic-
--------------Correa------Immobile----------------

Visst är det skönt att veckan nu fått ett mening och mål? Klockan 21:00 imorgon är vad ni har att se fram emot. Tipset är att Lazio tar sin andra trepoängare inom 72 timmar.

Christer Nordinchrister.nordin@live.se2019-10-29 12:42:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party