Lagbanner
2022-02-06 17:00

Vetlanda - Rättvik

Inför Lazio - Udinese

Inför Lazio - Udinese

Imorgon klockan 18:00 på Olimpico är det dags för tredje omgången i årets Serie A. Udinese åker till Rom och ställs mot Lazio.

Lazio möter Udinese imorgon i en match som på pappret inte kommer att vara enkel.

Lazios säsong förra året avslutades på bästa sätt med en vinst i Neapel som gav biancocelesti möjligheten att spela i Champions League. Chansen utnyttjades tyvärr inte av Lazio som blev utslagna av Bayer Leverkusen i playoff matchen. Bara några dagar efter 3-0 förlusten i Tyskland åkte Lazio på en rejäl förlust mot Chievo i Verona. Slutresultatet i matchen fastställdes till 4-0. Att någonting skulle göras av ledningen va uppenbart, och därmed tog Lotito in Matri på lån från Juventus. Inte det bästa valet, men det saknar betydelse då Curva Nord redan gått ut med att man inte skulle köpa årskort på Curvan. Det som såg ut att kunna bli en härlig säsong har istället börjat på sämsta möjliga sätt. 

Udinese slutade istället förra året på en anonym 16:e plats. Stefano Colantuono har i år tagit Stramaccionis plats och Udinese har inlett säsongen hyfsat bra. I första mötet vann man mot Juventus i Torino med 1-0, för att sedan förlora mot Palermo på hemmaplan efter en match där man dominerat statistiken. 

Qui Lazio
Pioli verkar ha bestämt sig för att spela med en 4-2-3-1 uppställning. Gårdagens taktikträning har visat att laget kommer att spela som man spelade förra året när Biglia var skadad. Angående offensiva mittfältaren som ska agera centralt ser Mauri ut att starta istället för Morrison. Han kommer att bygga annfallspelet och att agera bakom Matri. På högerkanten har både Candreva och Pipe spelat, men brassen riskerar att för tredje gången i rad starta från bänken. Kishna har haft några skadeproblem i veckan och därmed ser det ut som att Lulic får starta på vänstra kanten. Parolo och Cataldi kommer att spela framför försvaret. 

Angående backlinjen kommer troligtvis Hoedt att få starta tillsammans med Mauricio. Holländaren kommer också att spela på torsdag mot Dnipro, då DeVrij är skadad och Mauricio diskad. 

Marchetti har tränat med gruppen de senaste 5 träningarna och kommer att starta mot Udinese. 

Qui Udinese
Udinese har gjort en bra mercato i somras och har tagit hem speare som passar bra i Colantuonos 3-5-2. Edinilson, Ali Adnan och Zapata har visat sig hittilss vara bra spelare. De nya spelarna kommer att förstärka ett stabilt fysiskt lag som föredrar att kontra istället för att leda matchen. 

Udinese kommer alltså att ställa upp med en 3-5-2. Karnezis är målvakten, medan Piris, Danilo och Heurtaux bildar backlinjen. Edinilson och ali Adnan kommer att agera på kanterna, medan i mitten är Fernandes den ända som är säker i nuläget. Badu och Iturra har några fysiska problem men kan troligen vara med på söndag, och samma ska gäller Kone. Di Natale hade några besvär med ryggen två veckor sen men kommer att spela imorgon, tillsammans med Thereau. 

Pronostico
Båda lagen vill vinna för att glömma förra omgångens förlust. Udinese vann förra året på Olimpico 0-1 med ett mål ev Thereau. Inte många biljetter har sålts och Curva Nord kommer troligtvis att vara halvtomt. 

Svår match väntar, tror Lazio kan vinna dock. Säger 2-1. 

Niklas Tellininiklas.tellini@gmail.com2015-09-12 13:23:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party