Lagbanner
San Mamés, 2022-02-10 21:30

Athletic - Valencia

Inför Lazio - Udinese

Inför Lazio - Udinese

Klockan 16:00 idag möter Lazio Udinese i åttondelsfinalen i Coppa Italia.

Dags idag för sista två matcherna i Coppa Italias åttondelsfinaler. Lazio spelar i eftermiddag sin första match i årets Coppa i och med att man nådde finalen förra året, medan Udinese har redan slagit ut Novara i tredje omgången och Atalanta i den fjärde. Lazio spelade oavgjort mot Samp i måndags medan Udinese förlorade 4-0 mot Inter på hemmaplan. 

En vinst för Lazio i eftermiddag skulle inte bara innebära att man når kvartsfinalen i Coppa med skulle framför allt ge lite självförtroende till ett lag som befinner sig nu i en djup kris. Pioli vet att han kan få sperken ifall matchen slutar med ett negativt resultat för Lazio och kommer därför att ställa upp med en 4-3-3 uppställning som var så framgångsrik förra året. Gentiletti och Marchetti skadade sig under matchen i måndags och läggs därför till i skadelistan som redan består av Keita, Kishna, Basta, de Vrij och Lulic. 

Candreva, Matri och Anderson kommer förmodligen att starta på topp, men Mauri är redo för att ta Candrevas plats på kanten. Biglia får starta tillsammans med Cataldi och Milinkovic. Eftersom Basta är skadad får Konko återigen starta som högerbacken, medan Braafheid kommer att spela sin första match denna säsong och tar Radus plats till vänster. Pioli kan inte välja mittbackarna, och mittbackslåset kommer därför att bestå av Mauricio och Hoedt. 

Colantuono väljer istället att göra lite "turn over" och att vila Di Natale, Thereau, Domizzi och Badu. Zapata, Merkel och Hertaux är skadade. Colantuonos 3-5-2 kommer att bestå av Perica och Aguirre på topp, med Ali Adnan och Insua på kanterna.  Guillherme, Kone och Marquinhos är centrala mittfältarna medan Pasquale, Felipe och Danilo bildar trebacklinjen. Meret står i mål. 

Bara 1200 biljettr har sålts till matchen. Vardag, klockan 16:00 och en dag där bara hälften av bilarna får köra i Rom. ("Targhe Alterne"). Tror sånt bara händer i Italien. 

Damato från Barletta är domaren. 

 

Niklas Tellininiklas.tellini@gmail.com2015-12-17 10:48:52
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party