Lagbanner
Stadio Olimpico, 2021-12-02 20:45

Lazio - Udinese

Inför Lazio - Udinese

Inför Lazio - Udinese

Lazio möter Udinese ikväll. Viktigt att vinna och fort försöka glömma matchen mot Napoli förra helgen.

En Champions League plats är just nu 10 poäng ifrån. Vid vinst idag skulle avståndet krympa till 7. Det är extremt viktigt att vinna idag mot ett bra Udinese, och hitta tillbaka till vinnarspåret efter två raka förluster (4-0 mot Napoli och 2-0 mot Juventus).

Lazio
Luiz Felipe är avstängd och ersätts av Patric. Immobile och Pedro kommer starta på topp, möjligt att Felipe Anderson får vila och därför finns det en chans att Zaccagni går in i startelvan.

Lite statistik inför matchen
Lazio har vunnit 10 av de senaste 13 matcherna mot Udinese i Serie A, och har hållit nollan i 10 stycken av dem. Sedan febrauri 2015 är det ett rekord för Lazio, både när det kommer till clean sheets samt antal vinster.

Udinese har vunnit sista mötet mellan lagen på Olimpico (3-1), innan dess hade Udinese förlorat 5 raka matcher mot Lazio utan att göra mål.

Det är sedan säsongen 1983/1984 som Lazio inte släpper in minst 25 mål under de första 14 omgångarna. Lazio har endast två stycken clean sheets så här långt, vi får gå tillbaka till säsongen 1991/1992 för att hitta färre clean sheets än nuvarande så här långt in i säsongen.

Efter att ha vunnit två av de inledande tre matcherna i Serie A, har Udinese endast vunnit en av de senaste elva matcherna. Sedan mitten på september har endast Genoa vunnit färre matcher.

Udinese är enda laget som Pedro gjort mål mot (under sin första säsong i Roma) både under hösten samt våren i samma säsong.

Udineses Becao är den enda icke italienska spelare att ha spelat alla minuter under denna säsong så här långt (utan målvakter räknade). De andra är Di Lorenzo, Ferrari och Ceccaroni.

 

Niklasniklas.tellini@gmail.com2021-12-02 15:10:31
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party