Lagbanner
2019-04-17 19:00

Lazio - Udinese

Inför Lazio - Udinese: Dags att resa sig kanske?
Ett sargat Lazio med ännu en måstematch

Inför Lazio - Udinese: Dags att resa sig kanske?

Ett sargat Lazio ska äntligen spela den här hängmatchen som dom flesta, under hela våren räknat som säkra 3-poäng för Romklubben.

Det skulle ju egentligen vara nu ikväll - som Lazio rycker ifrån sina konkurrenter och skaffar sig ett optimalt läge inför den absoluta slutspurten i Serie A. Man hade kallt räknat med minst 6 poäng i matcherna mot SPAL och Sassuolo. Mot Milan skulle laget egentligen bara koncentrera sig på att få till ett oavgjort resultat för att sedan dundra om ikväll.
   Lazio hade ju heroiskt nog slagit Inter och Juventus vann pliktskyldigt och på ren rutin över Milan vilket bäddade upp för att Lazio skulle kunna göra ett ryck i tabellen. Milan hade även tappat poäng innan detta genom att förlora mot Sampdoria och spela oavgjort mot kvällens motståndare Udinese
   Men det blir inte alltid som man tänkt sig. Simone Inzaghis manskap körde fast och den här viktiga perioden har hittills renderat ut i 1 poäng av 9 möjliga, vilket såklart får betraktas som ett stort misslyckande om inte ett rent fiasko. 

Så vad betyder kvällens match med hänsyn till tabellen. Jo vid seger så går man upp och förbi Torino som just nu ligger på sjunde plats och placerar sig en ynka poäng efter Atalanta på sjätte plats. 
   3 poäng efter Milan på fjärdeplatsen som dock har fördelen med inbördes resultat, vilket i sin tur betyder att dom måste tappa poäng i slutstriden för att Lazio ska kunna gå om. 
För Lazio gäller ju samma sak som tidigare, som man misslyckats med, nämligen att vinna, vinna och vinna matcher. Chansen finns förstås fortfarande även om jag personligen är ytterst tveksam med tanke på hur spelet sett ut på slutet.

Nu kan man ha i åtanke att Lazios två kanske bästa spelare offensivt Luis Alberto och Joaquin Correa båda två kommer att saknas imorgon. Vilket bör betyda att Inzaghi flyttar fram Sergej Milinkovic-Savic i en mer avancerad roll och att Felipe Caicedo spelar från start. 
   Backlinjen är fortfarande ett mysterium och det är lönlöst att försöka spekulera i eventuella startspelare bredvid den givne Acerbi. När det har vankats matcher i Milano har Bastos och Luiz Felipe varit givna bredvid italienaren men när Lazio skall ställas mot lättare motstånd har Inzaghi föredragit yrvädret Patric som någon form av offensiv mittback. 
   Jag förstår att Inzaghi förmodligen tycker att han revolutionerar fotbollen genom att ha en mittback som - inte för ovanlighetens skull huserar nere vid offensiv hörnflagga för att överlappa och slå inlägg. Men ärligt talat, hela experimentet har blivit pinsamt och Patric själv har kostat Lazio viktiga poäng som Inzaghi i slutändan måste ta på sig.

Som om det inte vore nog med att Lazio förlorade senaste matchen mot Milan, så blossade ju ett kaos upp efter matchen, då bilderna av Bakayoko och Kessie kablades ut. Dessa två höll upp Acerbis tröja mot Curva Sud. Jag vet inte vad det skulle symbolisera och hur mycket ironi det låg bakom det. 
   Vissa menar att dom höll upp tröjan som ett krigsbyte, på samma sätt som Akilles i Iliadens tjugoandra sång dödar Hektor utanför Trojas portar och släpar kroppen som en trofé för alla att beskåda. 
   Acerbi var snabb att fördöma dessa två herrar på sociala medier. Ciro Immobile kallade dom för ”små män” och huvudpersonerna själva bad om ursäkt medan deras klubb gick ut och försvarade dom. En soppa med andra ord.
   Jag vet inte riktigt vad man ska dra för slutsatser om det här ”bråket” som skakat om Italien dom senaste dagarna. Rent ut sagt så finner jag det löjligt av alla parter att starta någon sorts ”beef” över sociala medier och inför öppen ridå. Jag är av den sorten som tycker att fotbollsspelare i synnerhet ska koncentrera sig mer på själva fotbollen än på sina telefoner. Sociala medier har en förmåga att flytta fokus från det viktiga till någon sorts fiktiv värld. Men detta är en annan diskussion som inte hör hemma på en fotbolls-sajt.

Udinese har annars ryckt upp sig och ser inte alls lika hopplösa ut som man gjorde under en period tidigare under säsongen. Man har anställt en ny tränare i Igor Tudor. Den forne Juvespelaren har skakat liv i klubben och på slutet har man vunnit mot både Genoa och Empoli samtidigt som man var ytterst nära att välta Milan på San Siro för två veckor sedan. 
   Helgens match mot Roma slutade dock i förlust med uddamålet men man var allt annat än utspelade och visade att man inte kommer bli någon munsbit för Lazio.

Kommer Lazio orka resa sig från den negativa trenden man för närvarande är inne i? Som en uppladdning inför stundande Champions League kvartsfinalerna kan ni beskåda denna match kl 19:00 imorgon onsdag. 


Uppdaterar artikeln under morgondagen om något utöver det vanliga sker.

Christer Nordinchrister.nordin@live.se2019-04-16 09:34:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party