Lagbanner
Inför Lazio - Udinese: Mot sjätte raka
Immobile att göra mål? Mycket troligt...

Inför Lazio - Udinese: Mot sjätte raka

Efter 5 raka segrar i Serie A parkerar Lazio på en tredjeplats i tabellen och drömmen om Champions League är för stunden väldigt levande.

Vem hade kunnat ana detta för 5 matcher sedan? Då hamstrade Lazio runt i mitten av tabellen efter en inledning som såg ut enligt följande: 3-3-2 och 12 poäng. Det pratades om att Simone Inzaghi behövde gå och att laget underpresterat å det grövsta i inledningen av säsongen. Nu är det helt andra tongångar efter att laget faktiskt inte förlorat i Serie A sedan 25 september och ja, nu står vi här i mitten av november. Det är ett tag sedan den där matchen mot Inter på Giuseppe Meazza.

Imorgon tar man alltså emot Udinese och laget siktar givetvis på att förlänga segersviten för att sedan komma maxade nästa helg då Juventus väntar.

Senast mot Sassuolo avgjorde Caicedo sent och en euforisk spelartrupp och tränarstab sprang ner till hörnflaggan för att fira som man vunnit ligan. Om ni tänker efter, när var senaste gången Lazio faktiskt avgjorde sent i en match i Serie A och tog hem alla poäng i ett läge där man hade häng på dom där Champions League platserna? Jag kan inte erinra mig om det på rak arm. Skönt var det iallafall och en ovanlig känsla för omväxlingens skull.

Många brukar ju säga att det som symboliserar storlag är förmågan att vinna matcher där man egentligen inte spelar bra och det uttrycket stämmer väl in på det Lazio vi fick se förra helgen. Visst, man var jätte bra i första halvleken men energin tog slut i den andra halvleken och man lyckades inte skapa något av värde tills Caicedo klev in i handlingarna. Det som däremot brukar symbolisera Lazio är att man spelar bra men schabblar sedan bort resultatet. Det har varit ganska återkommande dom senaste åren. Kanske är vi på väg mot en ändring? Tittar på man tabellen så verkar det onekligen så.

Simone Inzaghi har i stort sett en ordinarie trupp att välja bland. Nyckelspelare som Acerbi, Immobile, Correa, Sergej och Luis Alberto har fått vara friska en lång period nu och det tackar han nog ödmjukast för.

Just mot Udinese så kommer det knappast bli några överraskningar i startelvan. Lazio kommer säkerligen starta i ett väldigt högt tempo och Ciro Immobile - utvilad och alert - kommer förmodligen stänka dit ett och annat mål. Det vi vill se imorgon är 3-4 mål i första halvlek och ett stort bollinnehav i andra medan laget seglar mot den där sjätte segern i rad.

Förmodad elva:
—————————Strakosha—————————
——Patric—————Acerbi——————Radu——
—-Lazzari—-Sergej—-Leiva—-Luis Alberto—Lulic—
———————-Correa——-Immobile——————-

Tips: 4-2 till Lazio

Christer Nordinchrister.nordin@live.se2019-11-30 16:11:20
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party