Lagbanner
2020-11-24 21:00

Lazio - Zenit

Inför Lazio - Zenit

Inför Lazio - Zenit

Zenit gästar Olimpico i kvällens match i Champions League.

För tjugo dagar sedan räddade Caicedo en poäng när han i 82:a minuten sköt in 1-1 målet mot Zenit i Ryssland. Då kunde Inzaghi endast räkna med tretton spelare plus några från Primavera. Idag är nästan hela truppen förutom Milinkovic tillgänglig.

Det ska inte vara omöjligt på pappret för Lazio att ta hem tre poäng, speciellt med tanke på att man inte förlorat de senaste två matcher i Champions League där halva truppen var borta, mot Brugge och just Zenit. Lazios första match i årets Champions League spelades på Olimpico, då vann biancocelesti över Borussia Dortmund med 3-1. Med en vinst ikväll skulle Lazio då ha 8 poäng, vilket skulle vara 4 poäng mer än Brugge om de skulle förlora mot tyskarna. Skulle Dortmund istället inte vinna mot Brugge har Lazio chansen att ta ledningen i gruppen.

Lazios elva
Strakosha är tillbaka men då han inte spelat på flera veckor kommer Reina vakta Lazios mål. Reina har ju spelat minst lika bra som Strakosha, ska bli intressant att se hur det kommer se ut framöver. Luiz Felipe har testats negativt och kommer förmodligen kunna få en plats från start, tillsammans med Acerbi och Radu. Lazios mittbackslinje skulle i så fall vara den tänkta ordinarie backlinjen som vi dock inte sett så ofta i år. Parolo eller Akpa Akpro kommer ta Milinkovic plats på mittfältet, tillsammans med Leiva och Luis Alberto. Det finns en chans att Marusic kommer starta istället för Fares på vänsta kanten, med Lazzari då som kommer att agera på högra kanten som vanligt. Ciro Immobile och Correa från start på topp.

Kommentar
Jämfört med matchen mot Zenit i Ryssland är Immobile, Leiva och Luis Alberto tillbaka. Milinkovic spelade ju då och är en av de viktigaste spelarna i truppen, men Lazio ska kunna vinna mot Zenit även utan Milinkovic. Jag blev negativt överraskad av Zenit i matchen som slutade 1-1, och spelar Lazio som vi vet de kan göra så vill jag tro på vinst ikväll. 


 

Niklas Tellininiklas.tellini@gmail.com2020-11-24 11:28:45
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party