Lagbanner
2020-12-23 20:45

Milan - Lazio

Inför Milan - Lazio

Inför Milan - Lazio

Lazio reser till Milano för att gästa Milan på San Siro. Avspark klockan 20:45 dagen innan julafton.

Lazio möter Milan i sista matchen för detta år.

Lazio vann i helgen mot Napoli. Ciro Immobile och Luis Alberto säkrade segern. Det var även första gången på flera veckor som Lazio lyckades hålla nollan. Senast det hände var mot Crotone i november. Även Milan kommer från en vinst senast, då man lyckades vinna 2-1 borta mot Sassuolo. I matchen gjordes även Serie A:s snabbaste mål. Milan har hittills inte förlorat en enda match i Serie A.

Både Lazio och Milan har flera spelare med i respektive skadelista.

Milan
Att Ibrahimovic skulle missa matchen mot Lazio var bekfrätat redan för några veckor sedan. Det har dock tillkommit flera spelare på skadelistan, och Pioli ser ut att behöva klara sig utan Bennacer, Gabbia och Kjaer. Läget för Tonali och Rebic utvärderas och de är därför osäkra. Även Kessie kommer att vara borta då han är avstängd.

Pioli kommer förmodligen att ställa upp med Calhanoglu i mitten tillsammans med Krunic. Bakom Leao kommer Hauge, Saelemaekers och Diaz att agera.

Lazio
Även Inzaghi får klara sig utan en rad spelare. Lulic, Leiva, Fares och Parolo är alla med på skadelistan inför kvällens match. Även mittbacken Acerbi kommer förmodligen att missa matchen tyvärr. Correa som haft problem med vaden kommer nog att vara med i truppen, men det är oklart om Inzaghi kommer vilja starta med han på topp. Det ser därför ut att bli exakt samma lag som ställdes mot Napoli i söndags. Hoedt alltså i mitten tillsammans med Radu och Ramos. Escalante som gjort två bra matcher i rad kommer att ta Leivas plats, medans Caicedo kommer då förmodligen starta på topp tillsammans med Ciro Immobile.

Statistik
Statistiken nedan är tagen från OPTA

Lazio har förlorat 66 Serie A matcher mot Milan. Endast mot Juventus har Lazio förlorat flera matcher, nämligen 82 stycken. Lazio är däremot laget som Milan har spelat oavgjort flest gånger mot, närmare bestämt 59 gånger.

Milan har gjort mål mot Lazio i 16 raka matcher. Cagliari är laget Milan gjort mål mot i flest matcher i sträck, nämligen 21 stycken.

Lazio har endast vunnit en av de senaste 30 matcher mot Milan på San Siro. Lazio vann dock senast (1-2), och har aldrig i historien lyckats vinna två raka matcher mot Milan på San Siro.

Milan har hittills samlat ihop 9 vinster och 4 kryss, och aldrig sedan 1929/1930 har ett lag som inte förlorat någon av de 13 första omgångarna slutat sämre än på 4:e plats.

Milan har gjort minst två mål i de senaste 15 matcher i Serie A och kan bli det lag som gjort minst ett mål i 16 raka Serie A matcher under ett år. Bara Barcelona har gjort bättre med 18 raka sådana matcher året 1948.

Milan är laget i Serie A som hittills gjort flest mål i samband med frisparkar / hörnor, och även laget som procentuellt släppt in flest sådana mål (57%, 8 mål av 14)

Leao är den yngste bland Europas top-5 ligor att nätat minst 3 gånger i de tre senaste säsongerna. Han är även den enda som lyckats med det som är född efter 1999.

Sedan säsongen 2017/2018 då Kessie köptes av Milan, har Milan endast spelat 8 matcher utan honom på planen. Av de matcher har Milan förlorat 4.

Sedan början på oktober har Immobile gjort 12 mål i 13 spelade matcher (inkl. Champions League). Endast Lewandowski, Haaland, Salah och Ronaldo har gjort bättre.

Niklasniklas.tellini@gmail.com2020-12-23 11:26:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party