Lagbanner
Stadio Giuseppe Meazza, 2021-09-12 18:00

Milan - Lazio
2 - 0

Inför Milan - Lazio

Inför Milan - Lazio

Lazio gästar San Siro när biancocelesti ställs mot Milan på söndagen. Avspark klockan 18:00

Både Lazio och Milan har vunnit sina första två matcher. Lazio besegrade Empioli 1-3 borta i premiären, och vann enkelt mot Spezia för två veckor sedan med 6-1. Milan vann premiären mot Sampdoria med 1-0 och besegrade Cagliari hemma med siffrorna 4-1.'

Milan
Ibrahimovic är tillbaka och redo för spel, men sannolikheten är stor att han kommer starta på bänken. Svensken har inte spelat en match sedan i maj förra året. Med Giroud out betyder detta att Rebic kommer förmodligen starta på topp. Romagnoli är tillbaka och kommer att bilda mittbacksparet tillsammans med Tomori. Kessie är tillbaka efter skada och kommer göra Tonali sällskap i mitten. Florenzi, Brahim Diaz och Leao kommer att agera bakom Rebic.

Lazio
Luiz Felipe är tillbaka, medans Marusic kommer att ta Lazzaris plats som är tillbaka efter skadan men inte helt återställd än. Milinkovic, Leiva och Luis Alberto kommer att agera centralt, medans Pedro Immobile och Felipe Anderson startar på topp. 

Statistik inför matchen
Lazio är det laget Milan spelat oavgjort flest gånger i Serie A (59 gånger). Dessutom har Milan gjort 247 mål mot Lazio i Serie A, endast mot Fiorentina har de gjort mer mål, nämligen 253.

Milan har endast förlorat 1 match av de senaste 31 hemmamatcher mot Lazio.

Milan har chansen att för andra gången i historien inleda Serie A med 3 raka vinster. Förra året var första gången de lyckades med det.

Lazio har redan gjort 9 mål denna säsong. Det är ett rekord för klubben, som 1934/1935 lyckades göra 9 mål men efter 3 stycken matcher.

Endast två gånger har Lazio vunnit de inledande tre matcherna i Serie A. Säsongerna 1974/1975 samt 2012/2013.

Niklasniklas.tellini@gmail.com2021-09-12 14:08:30
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party