Lagbanner
Inför: Milan - Lazio, Coppa italia

Inför: Milan - Lazio, Coppa italia

Så här två dagar efter lördagens fina och sköna vinst mot Milan på hemmaplan i Rom så trivs jag med tankarna inför morgondagens match på San Siro. Det var en viktigt vinst i lördags men matchen imorgon kan komma att vara ännu viktigare, då det faktiskt handlar om utslagning vid förlust(!).

Under söndagen kom rapporter som indikerar att Filip Djordjevics skada är av det allvarligare slaget och kommer kräva en operation, som genomförs idag eller imorgon, däreter en rehabperiod på uppemot tre månader. Felipe Andersson är sedan tidigare på skadelistan och än har det inte kommit några rapporter om De Vrijs sträckning under matchen mot Milan, frågan är om det belv en dyrköpt seger under lördagskvällen?.

Kvartsfinalen i Coppa Italia kommer att äga rum på tisdag(imorgon) på San Siro. Där, som tidiagre nämt, Milan kommer att stå för motståndet. En vinst skulle innebära avancemang till semifinal i cupen vilket är ett steg närmare att i en eventuell final få lyfta cup-pokalen. Lazio kommer till matchen med ett bra självförtroende och bra anda inom truppen. Något som självklart beror på vinsten i lördags. Milan är enligt de flesta medier "ett lag i kris" så det kommer bli en match mellan ett lag som försöker att ta sig tillbaka till sin glans från forna dagar och ett lag fyllt med självförtroende som "rider på vågen". Något som kan jämföras med för ett år sedan då Edy Reja kom in och skulle hitta balansen i skeppet.

Truppen till matchen, som tillkännagavs tidigare idag är enligt följande: 

PORTIERI: Marchetti, Berisha, Strakosha 

DIFENSORI: Konko, Basta, Novaretti, Radu, Mauricio, Cana, Pereirinha, Prce

CENTROCAMPISTI: Ledesma, Cataldi, Onazi, Gonzalez, Ederson, Parolo, Biglia, Candreva, Mauri 

ATTACCANTI: Klose, Keita, Palombi

Synligt är att De Vrijs saknas vilket skapar huvudbry för framtiden, frågan är hur länge han kommer att hållas tillbaka av sin skada. Notterbart, och underbart, är att Simone Palombi som min kollega Arvid Larsson skrev om tidigare är uttagen och så eventuellt kan komma att göra ett inhopp. Palobi kommer att spela med tröja nummer 54. (Länk till Arvids text finns längre ner i artikeln)

Matchen i Milano kommer att dömas av en domare som internationellt sett är ansedd att vara bland toppen av Europa, inom UEFA elitie referees. Han har dömt Serie A och B sedan 2003 och är från 2010 permanent i Serie A. Han har sedan 2008 dömt internationellt i båda Champions league och Europa league samt var han med och dömde i kvalet till EM 2012.

http://www.svenskafans.com/italien/lazio/aquilotti-il-prossimo-simone-524214.aspx 

Anton Johansson2015-01-26 16:38:13
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party