Lagbanner
2019-04-13 20:30

Milan - Lazio

Inför Milan - Lazio: Uppdrag San Siro

Inför Milan - Lazio: Uppdrag San Siro

Efter att ha schabblat till det först mot SPAL och sedan även mot Sassuolo för en vecka sedan - står Lazio återigen på ruta ett igen och har ännu en måstematch framför sig. Matchen och förutsättningarna är snarlika med vad som gällde mot Inter för några veckor sedan.

Det vill säga: Vinn matchen och ha Champions League spel nästa säsong i egna händer. För att vid vinst kliver laget upp på samma poäng som Milan och har även fördelen av inbördes möten mellan dem båda eftersom första matchen slutade oavgjort 1-1.

Förhoppningarna är inte stora, men dom finns där. Milan imponerade lite på mig när dom tog sig an Juventus förra helgen. Men Juventus är just Juventus och att få med sig alla poäng i en match emot dom är minst sagt knepigt. Vi har också haft en 1-0 ledning tidigare under säsongen, bara för att se matchen vändas i slutskedet till Juve’s favör. Jo tack, vi har fått vår beskärda del.

Efter att ha experimenterat runt med vilka spelare som ska starta under dom två senaste matcherna verkar nu Inzaghi ha kommit fram till att Lazios bästa elva är densamma som slog Inter just på den här arenan. Det vill säga med Bastos och Luiz Felipe från start i backlinjen. Brassen Romulo till höger.
   Förpassas till bänken gör nog häcklade Marusic och Patric som inte hade en rolig vecka efter deras minst sagt tveksamma insatser.

Ord är egentligen överflödiga. Lazio måste än en gång samla alla krafter man har för att gå en tungvikt match mot en direkt konkurrent och man har själv satt sig i situationen. Kan laget göra om insatsen mot Inter så finns det hopp men om man agerar likt förra veckan, ja då får laget koncentrera sig på att avsluta säsongen på ett värdigt sätt, vad det nu skulle vara?

Klockan 20:30 ikväll ska Lazios säsong förmodligen avgöras.


Om något tillkommer, så uppdateras artikeln i röd textfärg under kvällen.

Christer Nordinchrister.nordin@live.se2019-04-13 08:25:15
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party