Lagbanner
2019-11-03 20:45

Milan - Lazio

Inför Milan - Lazio: Vill Milan vara Lazio?

Inför Milan - Lazio: Vill Milan vara Lazio?

Efter regn kommer solsken brukar man ju säga, iallafall här uppe i Norrland. Och det kan man ju sätta i kontext när det gäller Lazio. En lång period av mörker, blåst och regn sköljde genom laget innan solen steg i form av fina vinster mot Fiorentina och Torino.

Ja precis, för just nu känns det som man står där mitt på ekvatorn och stirrar ned på marken och letar efter skuggan av sin avbild som man är van att se den - nämligen från sidan. Problemet är bara att när Lazio vinner matcher och samtidigt spelar väldigt fin fotboll, då står solen rakt upp ovanför dig och skuggan blir minimal.

Annat är det för kvällens motståndare Milan som på några år fallit längre och längre ner i avgrunden. Klubben försökte i somras bli ett sorts Lazio ”light” men misslyckades först med Inzaghi, sedan Igli Tare och ryktet gick även att man försökte med Joaquin Correa. Visst är det ändå lite sorgligt att en sådan anrik och stor klubb kan tyna ner till något så misslyckat, så snabbt?

Jag skrev i somras och jag skriver det igen. Snart är det Lazio som kommer plundra Milan om det fortsätter så här. Dom rödsvarta sätter nu sitt hopp till två avdankade Lazioprofiler i Lucas Biglia och Stefano Pioli. Samtidigt har man en lagkapten som poserade i Laziotröja innan han skrev på för Milan. Jag kan nästa satsa hus och bil på att den mannen, Romagnoli, snart kommer vilja göra övergången till rätt sida Rom igen. Kanske är han ”bara” en Champions League kvalifikation bort från Biancoceleste? Ser någon annan att Milan är Lazios största fanboys eller är det bara jag?

Men matchen då? Jag tror att Lazio kommer försöka styra den här matchen redan i inledningen. Milan har sett skakiga och allmänt trötta ut under säsongens gång och det kommer knappast bli en rolig kväll om man ser till förutsättningarna. Ciro Immobile leder skytteligan och bombar in mål, Luis Alberto har vrålform samtidigt som Sergej har råstyrkan som Milan tappade när Bakayoko lämnade klubben.

Det är faktiskt inte bara dom här nämnda spelarna som visat form i Lazio heller. Spanjoren Patric har spelat som en demon på slutet i backlinjen, Acerbi har varit en general i försvaret och passat på att skjuta en glödande projektil i mål senast, Joaquin Correa tar sig till läge efter läge - men verkar enbart kunna göra mål om han får dribbla bort både försvarare och sedan målvakt. Danilo Cataldi ägde ett helt mittfält mot Torino och Jordan Lukaku kom in mot Fiorentina och ändrade matchbilden.

Som ni märker, det borde finnas att ta av. Jag tror Inzaghi formerar laget enligt följande: Strakosha, Patric, Acerbi, Radu, Lazzari, Sergej, Leiva, Luis Alberto, Lulic, Correa, Immobile.

Jag kan inte tänka mig att han vågar släppa fram Cataldi mot Milan utan väljer det mer säkra alternativet i Lucas Leiva. Samtidigt som Lulic med all sannolikhet fortfarande går före alla andra aspiranter för vänstermittfälts platsen: Durmisi, Lukaku och Jony(!).

Kvällsmatch på San Siro att se fram emot alltså. Jag tror att Lazio vinner med 3-0, sedan kan Milan återgå till att drömma om att bli eller vara Lazio. Men upp med hakan Milanfans, solen går upp på måndag morgon igen.

Christer Nordinchrister.nordin@live.se2019-11-03 02:34:58
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party