Lagbanner
Inför Napoli - Lazio: Coppa Italia rullar vidare
Stannar hemma i Rom...

Inför Napoli - Lazio: Coppa Italia rullar vidare

Den här matchen kommer lite som ett störningsmoment med tanke på att det är Romderby i helgen. Men innan man börjar spy galla över själva placeringen av matchen ska vi komma ihåg att Roma spelar mot Juventus under onsdagen, så Lazio kommer få en dags längre vila.

Lazio och Napoli möttes som bekant i ligan för någon vecka sedan. En match som var väldigt jämn rent spelmässigt och allmänt taktiskt. Ciro Immobile avgjorde i slutskedet efter en målvaktstabbe och resten är historia, det där kan och vet vi.

Nu är det istället Coppa Italia det handlar om. Lazio är regerande mästare och att Simone Inzaghi tar väldigt allvarligt på cupen - det vet vi också. Han kommer förmodligen formera det starkaste möjliga laget sett till alternativen som finns att tillgå.

Luis Alberto stannar dock hemma i Rom. Statusen på spanjoren är något oklar men vi hoppas så klart att derbyt inte ska vara i fara. Joaquin Correa har missat ett par matcher men har meddelat via sociala medier att han är redo igen, dock lär inte heller han riskeras inför söndagen och ett inhopp känns mest realistiskt.

En trolig startelva kan se ut så här:

———————Strakosha——————
—-Bastos———Luiz Felipe——-Acerbi—
—Lazzari—-Segej—Leiva—Parolo—-Lulic—
——————-Caicedo—-Immobile—————

För motståndarna Napoli så fortsätter problemen och kräftgången. Man förlorade i helgen mot Fiorentina och Gattuso meddelade att laget skulle gå in i en ”ritiro” men endast timmar efter beskedet meddelades det att spelarna åkt hem till sina bostäder istället. Som om inte det vore nog så blev deras stora mittfältsstjärna Allan lite väl besviken över att ha blivit utbytt och gick direkt ner i omklädningsrummet. Gattuso straffar honom troligtvis genom att inte ta ut honom mot Lazio även om det officiellt heter att spelaren i fråga ska vara skadad.

Napoli har verkligen gått från himmel till helvete på några månader. Nu kommer man troligtvis missa både Champions League och Europa League nästa säsong, vilket i sin tur kommer slå hårt ekonomiskt och säkerligen tvinga klubben till någon försäljning.

Allt talar ju egentligen för att Lazio tar sig vidare om man ser till hur Napoli presterat på slutet och kaoset som råder i klubben. Dock så har man, med eller utan Allan en riktigt talangfull och bra trupp som kan slå Lazio om det skulle klaffa det minsta. Sedan är ju frågan hur pass motiverade deras spelare kommer vara i en cupmatch mot Lazio? Jag får en känsla av att det kommer vara ett grått och sömnigt Sao Paulo som står som värd för matchen imorgon.

Christer Nordinchrister.nordin@live.se2020-01-20 22:54:40
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party