Lagbanner

-

Inför Napoli - Lazio: prendiamoci la finale!

Inför Napoli - Lazio: prendiamoci la finale!

Lazio möter Napoli ikväll i semifinalens returmöte. I Olimpico slutade matchen 1-1.

Igår klockan 15:00 åkte Lazio till Napoli från Roms centralstation. Cirka 4000 laziali var på plats för att stötta laget och visa kärlek inför den svåra matchen ikväll. Finalen mot Juve (som igår vann 0-3 i Firenze och vände därför 2-1 resultatet i Juventus Stadium) står på spel. Napoli har tappat många poäng på sistone och är nu 8 poäng från en CL plats, så matchen ikväll kan innebära extra mycket för laget. Säsongkortinnehavare har fått köpa biljett för endast 1€ och det lär bli ett stort tryck. 

Som CdS påpekar, år matchen idag inte bara värd en plats i finalen. En plats i finalen kan innebära up till 5 miljoner €. 

Qui Lazio

Lazio är laget som är mest i form i Serie A. Laget har vunnit 7 matcher i rad och har på söndag en rejäl chans att utöka serien till 8 när Empoli kommer på besök. Dessutom är biancocelesti ända laget i Europa som har fem spelare som nätat minst 7 gånger. Anderson, Mauri, Djordjevic, Klose och Parolo är spelarna. Inget lag i Europa har gjort bättre. Lazio är också laget som gjort mest mål i andra delen av säsongen, 3 mer än Juventus. 

Fr kvällens match verkar Pioli ställa upp med en 4-3-3 med Klose på topp. Tysken kommer att ha Lulic och Anderson bredvid sig. På mittfältet är Biglia och Parolo säkra att få en startplats medan den tredje platsen går antingen till Mauri eller Cataldi. Radu är skadad och ersätts därmed med Braafheid, medan Mauricio och De Vrij kommer att bilda mittbacksparet. Basta kommer att ta högerkanten medan Berisha kommer att stå mellan stolparna. 

Pioli uttalade sig i presskonferensen och sa "Vi förtjänar vinsten. Vi har aldrig vunnit med Napoli i år, men nu fixar vi det. Trevligt att så många tifosi mötte oss i Termini. Alla kommer inte att vara med i San Paolo, men det är som om de är där med oss." 

Qui Napoli

Napoli har tappat många poäng de sista matcherna när de bara tagit hem 2 poäng på fem matcher. Endast Cagliari har gjort sämre. En CL plats verkar omöjlig att nå i år och då får Benitezs gå all in i EL och CI. Den spanska tränaren kommer troligen att ställa upp med Higuain, Mertens, Hamsik och Gabbiadini. David Lopez och Inler kommer att spela i mitten och Maggio, Albiol, Koulibaly och Strinic bildar försvarslinjen. 

Arbitro 

Orsato från Schio är domaren ikväll. 

Pronostico

Efter 1-1 matchen i Olimpico är Napoli på pappret närmare en final. Men laget är i kris och Lazio spelar bra. Tror på att Lazio kan säkra platsen i finalen ikväll. Tippar på 1-2. 
 

Niklas Tellininiklas.tellini@gmail.com2015-04-08 10:30:16
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party