Lagbanner

Inför Novara - Lazio

Årets första match nu och förhoppningsvis den första av flera kommande i Coppa Italia. Vinnaren i denna match tar sig senare an Inter eller Benevento som möter varandra imorgon. Detta i en kommande kvartsfinal.

Lazio - Novara; 15:00, Stadio Olimpico

Lazio:

Inzaghi har uttalat sig om matchen nu och har sagt att man inte kommer att ta några chanser idag mot denna motiverande motståndare vilket förmodligen kommer leda till att man ställer upp med ett starkare lag än tidigare befarat.

Caicedo verkar vara mer trolig till att starta än Correa och samma gäller Strakosha än Proto som det ryktades om tidigare. Acerbi ska nu få chansen till vänster när Radu inte är tillgänglig medan Luiz Felipe ska ta hand om allt som kommer en centralt. Bastos ser nu ut att starta till höger.

Martin Caceres och Dusan Basta har lämnats utanför truppen då man verkar vänta ut chansen på att få ihop framtida övergångar med andra klubbar. Cataldi, Radu och Alessandro Rossi är avstängda sen tidigare och missar därför matchen.

Enda frågan nu är om man kommer att fortsätta med “trädformationen” eller om Luis Alberto kommer att ta en djupare roll vilket har diskuterats och verkar troligt till en viss grad då Badelj kan komma att starta, en spelare som ofta behöver understöd av sina medspelare då han inte är den snabbaste.

Novara:

Lite av den sedvanliga och typiska överraskningen i cupen som har lyckats eliminera lag som Perugia, Pisa och Brescia för att tas sig till den fas av cupen.

Det är ett lag nu som spelar i Serie C och består av en trupp med spelare som exempelvis Ronaldo (kommer ni ihåg honom?) och skyttekungen samt lagkaptenen Cacia, som inte kommer till spel idag då han är skadad.

Idag är man också utan anfallaren Gianluca Sansone som likt Cacia är skadad och har ett ganska så fint CV med spel i Serie A med lag som Sampdoria. Den avstängde backen Angelo Tartaglia missar såklart också matchen. Schiavi kommer nog ta rollen som trequartista idag bakom Eusepi och Manconi som utgör anfallsparet i en 4-3-1-2formation vad det verkar som.

Förmodliga startelvor:

Lazio (3-5-2): Strakosha; Bastos, Luiz Felipe, Acerbi; Marusic, Milinkovic-Savic, Badelj, Luis Alberto, Lukaku; Immobile, Caicedo

Novara (4-3-1-2): Benedettini; Cinaglia, Sbrage, Bove, Visconti; Sciaudone, Ronaldo, Nardi; Schiavi; Manconi, Eusepi

Spelare att hålla ett öga på:

Lazio:

Milinkovic-Savic: 2 mål på de senaste 3 matcherna innan årsskiftet och efter årsskiftet så har Lotito hamnat lite i blåsvädret så att säga efter att han sagt att han nekade ett bud närmare 160 miljoner euro tidigare för Sergej. Har spelat med lite mer passion och jag tror att ett ytterligare genombrott kan komma nu.

Novara:

Umberto Eusepi: Anfallaren som är poängkungen i laget med 7 mål och 6 assister på 19 matcher i ligan kan komma att ställa till det idag. Har förvånansvärt inte spelat i cupen tidigare denna säsong och har endast suttit på bänken vid ett tillfälle. Värt att notera är att han har både spelat i Lazios och Romas ungdomslag tidigt i karriären.

Yosef Al Hassan2019-01-12 10:49:09
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party