Lagbanner
2021-01-10 15:00

Parma - Lazio

Inför Parma - Lazio

Inför Parma - Lazio

Lazio reser till Emilia-Romagna för att spela mot Parma på söndag klockan 15:00, i Serie A:s 17:e omgång.

Lazio befinner sig just nu på 25 poäng, minst 6 poäng under en Champions League plats. Parma å andra sidan har endast vunnit 2 matcher denna säsong och befinner sig under strecket. Parma kommer från 4 raka förluster, senast mot Atalanta med 3-0.

Parma
Tränaren D'Aversa är tillbaka efter att Fabio Liverani fått sparken. Laget har inte vunnit på 8 raka matcher, och är i akut behov av poäng. Tränaren måste klara sig utan en rad skadade spelare, bland annat Gagliolo, Gervinho, Karamoh, Iacoponi, Kucka och Grassi.

Lazio
Lucas Leiva är tillbaka efter att missat matchern mot Fiorentina på grund av avstängning. Correa och Fares är fortsatt skadade, liksom Lulic som dock tränat med gruppen igen i veckan. Hoedt, Escalante och Caicedo är alla en varning ifrån avstängning, och dags för derby nästa vecka.

Luiz Felipe kommer förmodligen starta tillsammans med Hoedt och Acerbi. Marusic kommer fortsatt att agera på vänsterkanten samtidigt, med Lazzari till höger. Immobile ska starta, men det finns en risk att han vilas i och med hårt matchande på sistone och derby nästa vecka.

Statistik
Lazio har vunnit de senaste 7 matcher mot Parma i Serie A. Roma är det lag som Parma förlorat flest gånger i sträck mot, 8 gånger mellan 2005 och 2010.

Lazio har endast förlorat 1 av de senaste 11 bortamatcher mot Parma i Serie A.

Parma har inte nätat i de senaste 5 hemmamatcher. Det senaste laget (ej nykomliga i Serie A) som haft en sådan negativ trend är Inter 1977.

Parma har sämsta anfallet i år sett till antal mål (endast 13), och det är första gången i historien Parma har endast gjort 13 mål de första 16 omgångarna.

Tack vare Caicedo senaste mål mot Fiorentina har nu Lazio gjort mål 6 gånger inom de första 15 spelade minuter. Endast Roma har gjort bättre, med 8 gjorda mål.

Leiva kommer att spela match nummer 100 för Lazio på söndag, och då bli fjärde spelaren att ha spelat minst 100 matcher i både Serie A och Premier League, efter Pogba, Pereyra och Kolarov.

Av de 31 spelare som gjort minst 100 mål i Serie A (sedan en vinst ger 3 poäng) har endast Vieri bättre målsnitt än Immobile (ett mål var 126.85 minuter VS ett mål var 127.16 minuter)

Niklasniklas.tellini@gmail.com2021-01-08 13:54:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party