Lagbanner
Inför Parma - Lazio: En gratischans!
Avstängd ikväll...

Inför Parma - Lazio: En gratischans!

Man kanske ska inleda detta med att berömma och tacka Hellas Verona. Vilket gäng och vilket lag. För er som inte vet så besegrade man igår Juventus på hemmaplan och ger därmed Lazio chansen att krympa försprånget med 3 poäng upp till första platsen.

Det finns ju dock ett hinder (som alltid) och i eftermiddag stavas det bland annat så här: Parma, skador, avstängningar och trötthet.

Parma är en av ganska många lite små positiva överraskningar den här säsongen. Inlånade svensken Dejan Kulusevski har haft en och annan show innan han slutligen fick ett kvitto för sina insatser när han kritade på för Juventus i januari. Turin-klubben ville ha Kulusevski omgående men där stod Parma på sig och vägrade släppa honom i förtid. Laget kommer närmast från en stabil 2-0 seger mot nykomlings kollegan Lecce och dessförinnan ett uttåg ur Coppa Italia mot Roma

Likson Lazio så har man skadebekymmer i dagsläget och i skrivande stund är bland annat just Kulusevski osäker till spel. Andra spelare som antingen är osäkra på spel eller inte kommer till start är anfallarna Cornelius och Inglese samt Scozzarella och Sepe. Även Gervinho som försökte bråka sig bort under transferfönstret är ställd utanför truppen - i vart fall till den här matchen.

I Lazio saknas också en hel del tongivande spelare. Joaquin Correa, Danilo Cataldi, Bastos och Senad Lulic är skadade medan Milinkovic-Savic och Stefan Radu är avstängda. Det är 4 startspelare för Lazio och detta kommer kännas. Dessutom såg laget ganska trött ut mot Verona under vissa perioder. Simone Inzaghi fick byta ut både Lulic och Lazzari i andra halvlek efter att båda sett riktigt slitna ut. Vi kanske skall tacka högre makter för att den här relativt begränsade truppen nu kommer gå in i en period då man endast spelar fotboll var sjunde dag. För Inter och Juventus ser ju verkligheten inte direkt ut så - för att under en månadsperiod nu så spelar dessa var tredje dag och nästan dubbelt så många matcher som Lazio. 

Lazios form är också lite tveksam om man jämför med när man var mitt inne i stimmet och tog seger efter seger efter seger. Kollar man tillbaka på dom 5 senaste matcherna så se man att laget tagit 2 segrar, spelat 2 matcher oavgjorda och förlorat mot Napoli i Coppa Italia. 

Förmodad uppställning mot Parma:

--------------------------Strakosha------------------------
---Patric--------------Luiz Felipe-------------Acerbi----
--Marusic--Parolo---Leiva---Luis Alberto---Jony---
----------------Caicedo-----Immobile-------------------

Sammanfattningsvis så väntar nog en tuff match mellan två lag med många pjäser borta. Låt oss hoppas att Luis Alberto och Immobile kliver fram och blir det där lilla extra som välter över matchen till vår fördel. 

Matchstart 18:00 följt av Milanoderby senare under kvällen, missa inte!

Christer Nordinchrister.nordin@live.se2020-02-09 08:16:50
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party