Lagbanner
Estádio do Dragão, 2022-02-17 21:00

Porto - Lazio

Inför Porto - Lazio

Inför Porto - Lazio

Avspark 21:00 på Dragao. Porto och Lazio ställs mot varandra i den första play-off matchen till åttondelsfinalen i Europa League. Returmötet spelas nästa vecka på Olimpico.

Porto kom trea i sin Champions League grupp, bakom Liverpool och Atletico Madrid och framför Milan. Portugiserna ställs nu mot Lazio som kom tvåa i sin Europa League grupp, efter Galatasaray.

Lazio
Sarri måste klara sig utan Lazzari som skadade sig under senaste matchen, Acerbi som är fortsatt out samt Immobile som kommer vara kvar i Rom pga sjukdom.

Leiva och Luis Alberto är tillgängliga och redo att starta då båda är avstängda i nästa Serie A match. Fortsatt oklart om Radu eller Patric kommer starta, medans på topp är det nästan säkert att Felipe Anderson kommer agera som vice-Immobile, med Zaccagni och Pedro på varsin kant.

Statistik inför matchen
Porto och Lazio har mött varandra en gång tidigare, i semifinalen i Uefa Cupen 2002/2003. Lazio förlorade då i Portugal med 4-1 (0-0 slutade hemmamatchen), Porto vann sedan turneringen (Mourinho var tränaren).

Lazio har förlorat 4 av 5 bortamatcher i Portugal, en av dem mot Porto (4-1).

Porto har förlorat de senaste två hemmamatcherna i Europa-spel (förutom gruppspelet) mot Dortmund 2016 och Leverkusen 2020.

Niklasniklas.tellini@gmail.com2022-02-17 14:23:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party