Lagbanner
2020-01-26 18:00

Roma - Lazio

Inför Roma - Lazio: Alla derbyns moder!
Ett firande Lazio efter ännu en vunnen titel. Något som saknas på andra sidan...

Inför Roma - Lazio: Alla derbyns moder!

Modern av alla derbyn går av stapeln imorgon och Lazio kliver för ovanlighetens skull in i matchen som favoriter.

Precis så är det. Derbyt mellan Lazio och Roma har egentligen allt som andra derbyn saknar men borde ha. Man gör icke affärer sinsemellan, man pratar inte ens högt om varandra trots att man är från samma stad och fansen, ja dom avskyr varandra. Och så ska det fortsätta att vara.

Rivaliteten klubbarna emellan är något unikt och skall bevaras precis som regnskogen i Amazonas eller valfritt världsarv. I en fotbollsvärld som hela tiden blir modernare, där allt mer och mer börjar handla om pengar så är Romderbyt det som ger en nostalgitripp tillbaka till fornstora dagar.

Jag läste föresten att just Romderbyt har genererat flest röda kort över en viss period och det är talande för vad jag precis beskrev.

Det är även intressant att läsa olika inför rapporter, både svenska, engelska och italienska kring den här matchen, skrivna av Romanistas. Där framhåller dom flesta att det finns inga favoriter i derbyt, att formen inte är avgörande och redan innan matchen garderar man sig genom att påpeka vilka skador man har i laget, om nu laget skulle förlora.

Sådant brukade Lazialis skriva när tvillingarna Antonio och Emanuele Filippini härjade på mittfältet efter det att klubben stod på ruinens brant och Roma spelade kontinuerligt i Champions League. Vet ni vad jag osar? Rädsla.

Lazio kommer till matchen färska från att ha spelat ut Napoli på Sao Paulo i veckan utan både Joaquin Correa och Luis Alberto. Innan dess så ståtar laget med hur många vinster i rad? Roma kommer färska från att ha blivit upp-piskade av Juventus med 3-1 och innan det, just tagit sin första seger för året.

Lazio spelar som ett topplag för stunden och jag är helt trygg i att man imorgon kommer börja med att fullkomligt köra över Romas mittfält. När den matchen i matchen är vunnen så går vi vidare till backlinjen som Lazzari, Correa, Immobile och Lulic kommer springa sönder. Låt oss bara hoppas på att morgondagens batalj inte blir ännu en ”Crossbar Challenge” för Lazio. Man värmde ju upp rätt skapligt mot Napoli i veckan, så siktet bör vara kalibrerat nu.

Jag skulle inte alls bli förvånad om det här blir matchen då Lazio fullkomligen förnedrar sin lillebror med tennissiffror.

Sena rapporter gör även gällande att både Joaquin Correa och Luis Alberto är klara för att starta matchen imorgon.

5 troliga:

Lazio får straff
Roma får en utvisning efter att ha rivit ner Immobile eller Correa.
Kolarov kommer få fler gråa hårstrån efter att ha fått löpa efter Lazzari hela matchen.
Lazio vinner
Radu skrattar

Christer Nordinchrister.nordin@live.se2020-01-25 22:06:50
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party