Lagbanner

-

Inför Rosenborg - Lazio: I väntan på derbyt

Inför Rosenborg - Lazio: I väntan på derbyt

För två veckor sedan slog vi Rosenborg med en man mindre i dryga 90 minuter. Är Rosenborg så dåliga? Det tror jag inte.

Förutom uppenbara anledningar till att störa sig på ett Europa League deltagande (slitage, dålig inställning, tapp i ligan) så finns det också ett antal fördelar och just nu behöver vi Europa League mer än någonsin. En fördel är att man kan fördela speltid på ett tillfredsställande sätt som motverkar osämja inom truppen och gentemot Mister. En annan är att laget och spelare ur form tillåts finna formen mot "sämre" motstånd. Mister tillåts experimentera med alternativa lösningar på befintliga problem och just nu har vi stora problem. 

Till matchen mot Rosenborg lär många spelare vilas inför Derbyt med stort D. Egentligen är alla tankar på den matchen och en eloge till den som orkar ljuga om något annat. En vinst mot norrmännen lär räcka för ett avancemang men ett kryss är inte hela världen. Vi lyckades vinna med 3-1 senast vi möttes där Mauricio missar bollen i 6e minuten och i sin iver att reparera sitt misstag så försöker han glidtackla mot bollen men tar spelaren och frilägesutvisningen var inte ens värd att anmärka på. Dock så hade Rosenborg sina lägen där de missade en straff på slutet för att fina till siffrorna och där Berisha stod för en stabil insats. Lazio hade helt enkelt ställt in siktet den här matchen och straffade Rosenborg effektivt.

Rosenborg är i behov av poäng och helst tre stycken sådana för att ha hopp om avancemang. Holmar Örn Eyjolfsson i Rosenborg menar på att man varit för offensiva i tidigare matcher och behöva angripa matchen mer balanserat. Laget är klara seriesegrare i Eliteserien med en match kvar så mycket energi kommer investeras i det här mötet om man får lov att resonera logiskt. 

Rosenborg verkar endast sakna Andreas Helmersen och en tveksam Emil Nielsen. Lazio har De Vrij borta definitivt. Felipe Anderson och Milinkovic-Savic dras med småbesvär. Glädjande är att Keita är åter, han som hade så fin form innan sin skada. Marchetti och Klose följer inte med till Trondheim. Må Pioli ge Morrison chansen från start!

Ge oss en tät defensiv, nya spelare som tar för sig, spelare som hittar form som framför allt Candreva och Cataldi som varit iskalla. Kanske några minuter till Oikonomidis?

Lazios trupp; Berisha, Guerrieri, Basta, Gentiletti, Hoedt, Konko, Radu, Candreva, Cataldi, Mauri, Morrison, Murgia, Okonomidis, Onazi, Djordjevic, Keita, Kishna, Matri.

Gabriel Topuzgabrieltpz@gmail.com2015-11-04 20:13:06
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party