Lagbanner
Hällåsen IP, 2021-02-23 19:00

Broberg - Motala

Inför Sampdoria-Lazio

Inför Sampdoria-Lazio

Pioli ställs mot Mihajlovic i jakten på nya poäng.

De båda tränarna var inför säsongen namnen som spåddes skulle bli ny tränare i Lazio efter Reja. Pioli var den mindre tippade eller önskade av de två, men det är nog få laziali som är missnöjda med det valet idag. Pioli har gjort succé med laget och är mycket omtyckt. Dock har poängskörden på sistone inte varit den bästa och det har tyvärr inneburit att Roma har gått om och att Napoli har närmat sig. Nu stundar ännu en match mot gli ex i form av Mihajlovic och De Silvestri.

Utvisningarna mot Inter senast innebär att Lazio återigen får möblera om i försvaret. Ciani och Novaretti förväntas bilda nytt mittbackspar och Berisha står i mål. De Vrij är med i truppen, men lär inte riskeras med en vecka kvar till derbyt (är en varning från avstängning). Det mesta tyder annars på att derbyt kommer att flyttas till måndag 25 maj efter att cupfinalen mot Juventus ändrats till nästa onsdag. Det hela väntas bli officiellt på måndag.

På mittfältet saknas Biglia som även riskerar att missa resterande säsong på grund av skadan han ådrog sig i matchen mot Inter. I hans ställe förväntas Ledesma spela med Parolo på mitten. Det står i övrigt mellan Cataldi och Lulic om den tredje mittfältsplatsen, där bosniern också är tillbaka från skada. Framåt spelar Anderson, Klose och Candreva.

Lazio behöver gå framåt för viktiga tre poäng, men behöver också samtidigt se upp för Sampdorias omställningsspel med Eto’o och Muriel på topp. Sampdoria saknar dock Eder vars säsong är över på grund av skada.

Förmodade startelvor

SAMPDORIA (4-3-1-2) - Viviano; De Silvestri, Silvestre, Romagnoli, Regini; Acquah, Palombo, Obiang; Soriano; Muriel, Eto'o.

LAZIO (4-3-3) - Berisha; Basta, Novaretti, Ciani, Radu; Parolo, Ledesma, Cataldi; Candreva, Klose, Felipe Anderson.
 

Arvid Larssonarvid.lazio@gmail.com@NeuBitter2015-05-16 11:22:53
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party