Lagbanner
2019-04-28 18:00

Sampdoria - Lazio

Inför Sampdoria - Lazio: Tillbaka Till Verkligheten
Sergej har haft en turbulent senaste vecka

Inför Sampdoria - Lazio: Tillbaka Till Verkligheten

Lazio är klara för Coppa Italia final mot Atalanta. Detta efter att Milan ganska enkelt avfärdades på San Siro i veckan. Tillbaka till verkligheten dock, nu ska Lazio ta sig an Sampdoria för att rädda det som räddas kan i Serie A.

Sergej Milinkovic-Savic har inte haft en lika rolig vecka som sina lagkamrater. Förra helgen drabbades serben av ett hjärnsläpp och riktade en spark mot en motståndare som var lite väl närgången. Han fick således lite extra vila inför matchen mot Milan - som knappt ens hann börja innan han ramlade, vred till benet och tvingades gråtandes ge upp pga skada.

Han var dock delaktig ändå, likt Cristiano Ronaldo i EM-finalen för några år sedan stod Sergej matchen igenom och skrek, gestikulerade och pushade sina lagkamrater. Ibland fick dock dock sätta sig ner och Lazios entourage hade full schå med att försöka tygla honom. Det fungerade väl bra fram tills dess att Joaquin Correa rullade in 1-0 till Lazio. Helt plötsligt befann sig Sergej inte vid avbytarbänken längre utan han hade bestämt sig för att fira med sina lagkamrater och bilderna efter visar hur han får ledas, haltande tillbaka mot bänken. Klassiska bilder som kommer sitta fast på näthinnan länge när man tänker tillbaka på den matchen.

Men nu är det som sagt en helt annan match och Lazio ska även klara sig utan viktige spanjoren Luis Alberto i eftermiddag. Det får mig att tänka tillbaka på matcherna mot Sevilla, då båda dessa saknades under merparten av matcherna. Lazio såg inte roliga ut och kreativitets-mässigt var det på väldigt låg nivå.

Sampdoria kommer inte heller med någon sprakande form. Med 3 förluster på dom 4 senaste matcherna så matchar man ju Lazios usla facit i Serie A ganska bra. Uddamåls förluster mot Torino och Roma följdes upp av seger med 2-0 i derbyt mot Genoa, för att sedan förra söndagen rendera ut i att laget fick se sig överkörda av Bologna (0-3).

Sampdoria har som sagt blandat och gett under säsongens gång. Vem minns inte inledningen av säsongen när man fullkomligen körde över Napoli på hemmaplan, eller den hemska matchen mot just Lazio - när man fick en straff emot sig med minuten kvar och hamnade i underläge, för att sedan på någon minut forcera in en kvittering?

Hur ska Lazio ställa upp då? Personligen hoppas jag att Inzaghi inte ändrar mer än nödvändigt på det laget som slog Milan i veckan. Backlinjen bestående av Luiz Felipe, Acerbi och Bastos såg ytterst stabil ut och borde vara något att bygga vidare på. Dom har faktiskt gjort det extremt bra under dom matcherna man fått spela tillsammans. Luiz Felipe och Bastos snabbhet kompletterar Acerbis andra egenskaper perfekt.

På mittfältet är det upplagt för Marco Parolo som kom in mot Milan i veckan och agerade precis som den Marco Parolo vi var vana att se för X-antal år sedan. Dvs, han var överallt på planen och erbjöd alternativ hela tiden. Samtidigt kompletterade han Leiva i defensiven på ett föredömligt sätt.

Sen är det vidöppet om platsen bredvid nämnda Parolo och Leiva. Ska Inzaghi ta det säkra kortet och spela Badelj eller Cataldi? Eller ska han flytta ner Correa i en mer avancerad roll för att göra plats åt Felipe Caicedo bredvid Ciro Immobile längst fram?

Matchen känns otroligt svårtippad eftersom Sampdoria kan vakna upp på olika sidor, precis som Lazio.

Christer Nordinchrister.nordin@live.se2019-04-28 12:36:08
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party