Lagbanner
Saab Arena, 2020-11-10 19:00

Linköping - Skellefteå

Inför Sassuolo-Lazio

Inför Sassuolo-Lazio

Lazio tar sig an Sassuolo som ett startskott på en intressant vecka för biancocelesti.

Lazio har den kommande tiden tre tuffa matcher mot Sassuolo, hemmamötet i cupen mot Napoli och slutligen Fiorentina nästa måndag. Tre matcher som mycket väl kan definiera mycket av den här säsongen.

Detta faktum gör att Pioli mycket väl kan komma att rotera på vissa positioner för att säkerställa att spelarna är fräscha till match. Till matchen mot Sassuolo sägs tidigare skadade Basta åter vara tillbaks i startelvan. Personligen tycker jag att det är synd om inte Cavanda får chans att fortsätta efter sin insats mot Palermo.  Som mittbackar väntas dock De Vrij och Maurício få fortsätta.  Cana och Konko är utanför truppen med skador.

På topp väntas förtroendet ges till Keita, Felipe Anderson och att Mauri får spela som falsk nia. Candreva har återhämtat sig bra efter smällen han ådrog sig när han firade sitt segermål senast på Olimpico, men kommer troligen inleda på bänken. Klose kan även spela om Mauri anses vara i behov av vila inför cupmatchen.

I Sassuolo väntas man ställa upp med den farliga trion Berardi, Zaza och Sansone på topp. Det vill till att Lazios försvar är vaksamma på trions aktioner då de kan skapa chanser ur ingenting och från alla lägen. Lagkaptenen Magnanelli är dock avstängd och ersätts av Brighi. Sassuolo saknar även skadade Cannavaro, Antei, Terranova, Vrsaljko och Peluso, så försvarsmässigt finns det frågetecken. Sassuolo har därför värvat mittbacksveteranen Natali på fri transfer, men han är inte med mot Lazio. Biondini väntas även spela vänsterback.

Håll koll på: Keita Baldé som väntas få chansen från start tillsammans med kompisen Felipe Anderson. Ska han till slut visa att det bör vara en vana?

Se upp för: Sassuolos mångsidiga anfallstrio som kan hota från flera håll på planen.

Förmodade startelvor

SASSUOLO (4-3-3) - Consigli; Gazzola, Acerbi, Bianco, Biondini; Taider, Missiroli, Brighi; Sansone, Zaza, Berardi.

LAZIO (4-3-3) - Marchetti; Basta, de Vrij, Mauricio, Radu; Cataldi, Biglia, Parolo; Felipe Anderson, Mauri, Keita.
 

Arvid Larssonarvid.lazio@gmail.com@NeuBitter2015-03-01 09:59:05
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party