Lagbanner
2019-04-03 21:00

Spal - Lazio

Inför SPAL - Lazio

Inför SPAL - Lazio

Claudio Lotito tog sig hela vägen från Rom till Milano i söndags för att se Lazio trycka tillbaka Inter i den ack så viktiga matchen om Champions League platserna. Detta var den första bortamatchen på fyra år som Laziopresidenten följde från en läktare. Ryktet säger att Lotito - efter succén på Guiseppe Meazza i söndags - ser sig själv som lagets lyckoamulett och att han därmed överväger att resa med laget till Ferrara i nordöstra Italien för att se när laget gästar SPAL.

För er som inte vet så håller SPAL till i staden Ferrara. Klubben hette från början Real SPAL 1907, förkortning av Societa Polisportiva Ars et Labor. Numera agerar man under S.P.A.L 2013 och man spelar sina hemmamatcher på arenan Stadio Paolo Mazza som har en kapacitet på cirka 16 000 åskådare. Arenan är belägen mitt i staden Ferrara - inklämd mellan skolor, restauranger, barer och dagis. 

Det är alltså här ett Champions League aspirerande Lazio skall fortsätta sin jakt på Milanoklubbarna som fortfarande ligger en bit före i tabellen. Vi har dock tagit stora kliv under en kort period och då tänker jag framförallt på hur spelet har förbättrats på slutet. Bara för några månader sedan såg det nattsvart ut med dåliga resultat och spelare som såg loja och ofokuserade ut. Simone Inzaghi gjorde en emellanåt galen med flertalet märkliga situationer och ibland måste man som supporter gnugga sig i ögonen när man ser laget spela fotboll för dagen, och fråga sig själv, är detta verkligen samma lag som för några månader sedan?

Det finns ett flertal likheter mellan den här matchen och den i söndags. Vi möter SPAL imorgon medan vi slog SPALletti i söndags. Vi spelar på Paolo Mazza imorgon medan segern i söndags togs på Guiseppe Meazza. Således kan man redan här konstatera att chansen till 3 poäng bör vara riktigt goda imorgon. 

Om vi ska bruka allvar igen så saknas nu både den forne lagkaptenen Stefan Radu och argentinaren Joaquin Correa - som skadade sig i matchen mot Inter. Den sistnämnda drabbades av ryggsmärtor men gjorde omgående ett uttalande om att han snart skall vara tillbaka och det får vi verkligen hoppas, för visst är argentinaren en av dom viktigaste spelarna i laget, för stunden?

Annars ser Inzaghi ut att formera laget ungefär som mot Inter. Backlinjen såg väldigt stabil ut och min personliga förhoppning är att Inzaghi nu ger fortsatt förtroende till trion som gjorde det så bra. Sen är en annan fråga hur man ska förhålla sig när Radu väl är tillbaka? Bastos gör sig faktiskt extremt bra till vänster - trots att han är högerfotad. Han spelade väldigt smart i matchen mot Inter och föll in mot mitten varje gång Acerbi tog sig ut mot vänsterkanten för att sköta uppspelen. Jag hoppas således att Luiz Felipe-Acerbi-Bastos kan vara något att bygga vidare på, då Radu inte blir direkt yngre. 
    På tal om Luiz Felipe så gjorde han en jätte match mot Inter, som ersättare för spanjoren och tillika kantspelaren Patric. Jag håller båda mina tummar lite extra för att vi inte får se Patric starta en enda match till, till förmån för brassen.

Felipe Caicedo kommer med största säkerhet att ersätta ovan nämnda Correa och bilda anfallspar med Ciro Immobile.

SPAL parkerar just nu på en 15:e plats i ligan och är endast 4 poäng över nedflyttnings-strecket. Matchen kommer således betyda lika mycket för dom som för oss. Lazio kommer naturligtvis vara medvetna om detta och trots att det inte är någon vidare merit nu för tiden - så slog man faktiskt vår 27-år yngre släkting Roma för några veckor sedan just på hemmaplan. Dom följde sedan upp det med att besegra Frosione med 1-0 i helgen. Så Ferraralaget är minst sagt, just för stunden, en slags kryptonit gentemot lagen från Rom-trakterna. Låt oss sätta stopp för det imorgon.


Förmodad elva:

———————————Strakosha——————————
———Luiz Felipe————Acerbi————Bastos———-
—-Marusic——Milinkovic—Leiva—Luis Alberto—Lulic—-
————————Caicedo——Immobile———————-

Christer Nordinchrister.nordin@live.se2019-04-02 12:12:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party