Lagbanner
2019-09-15 15:00

Spal - Lazio

inför SPAL - Lazio: Stjärnor vilas
Felipe Luiz är återigen skadad vilket bäddar för Patric

inför SPAL - Lazio: Stjärnor vilas

Efter ett otroligt jobbigt och långt landslagsuppehåll återupptas Serie A och dom andra stora ligorna igen. Lazio är på jakt efter 3 poäng mot nyförvärven Manuel Lazzaris forna klubb.

Simone Inzaghi verkar inte vilja ta några chansningar med sina spelares hälsa. Tunga pjäser som Joaquin Correa och Sergej Milinkovic-Savic kan komma att inleda den här matchen på bänken. Argentinaren Correa har varit tvärs över Atlanten medan Sergej spelade match senast i torsdags mot Luxenburg och bidrog med två målgivande passningar. Dessa två kommer ersättas av Felipe Caicedo och Marco Parolo

I backlinjen finns det även där frågetecken. Felipe Luiz har dragit på sig en skada och kommer troligtvis inte finnas tillgänglig i eftermiddag. Nyförvärvet Denis Vavro har även han spelat landslagsfotboll och detsamma gäller Bastos som senast i torsdags spelade fotboll långt, långt söderut i Angola. Lösningen kan bli att spanjoren Patric går in och tar en plats bredvid Francesco Acerbi och Stefan Radu i trebackslinjen. 

Att just Patric förmodligen kommer att få starta i backlinjen är riskabelt. Vi har ju fortfarande hans galenskaper mot just SPAL i bakhuvudet.
  Då, i våras, sparkade han ner en SPAL-spelare i eget straffområde vilket resulterade i en straffspark i den 89:e minuten som Petagna förvaltade och gav hemmalaget segern. Att han nu får göra comeback i startelvan sänder givetvis oroande signaler.

Manuel Lazzari sparng sönder Lulic i matchen lagen emellan i våras. Italienaren har en sällan skådad kondition och senast mot Roma i derbyt, tog han maxlöpningar när klockan tickade upp mot 90-minuter när alla runt om kring honom gick på knäna. Han blir nu en nyckelspelare. Jag hoppas vi får se några patenterade inlägg som hittar den väldige Felipe Caicedos panna.

Hemmalaget har inlett årets Serie A med två förluster, först 2-3 mot Atalanta i premiären och senast 0-1 mot Bologna. Jag skrev det i våras och fick fel, men jag skriver det nu igen. Lazio ska ha goda möjligheter att vinna i eftermiddag. Löser det sig inte i början så kommer man ha ett stort sparkapital på bänken i Correa, Segej och Jony. 

Förmodad startelva:

-----------------------Strakosha---------------------------
----Partic------------Acerbi-----------Radu-------------
--Lazzari--Parolo---Leiva---Luis Alberto--Lulic----
----------------Caicedo-------Immobile------------------

Christer Nordinchrister.nordin@live.se2019-09-15 07:34:14
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party