Lagbanner
2020-12-05 15:00

Spezia - Lazio

Inför Spezia - Lazio

Inför Spezia - Lazio

Bör vi tolka spelnivån under andra halvleken mot Dortmund som ett styrkebesked och tecken på självförtroende? Eller riskerar den som tar något för givet att bli arrogant och tappa poäng mitt framför näsan? Lazio-redaktionen analyserar läget inför dagens bortamatch mot Spezia.

Dagens match kan komma att sätta tonen för Lazios säsong. 3 poäng ser laget klättra upp till 17 poäng och hålla kvar greppet om toppstriden. Inget annat resultat duger för en spelartrupp som vill gå in i juluppehållet med lätta steg, med en känsla av att allt fortfarande flyger. För alla vet att goda spelresultat är oerhört viktigt för spelarnas självförtroende. Det kan vi se på en klubb som Milan, som med goda resultat gått från klarhet till klarhet i spelet från match till match.  

Alla vet att resandet kan trötta ut spelare och påverka spelet, kanske Spezia mer än någon annan klubb. Faktum är att Spezia tagit poäng mot Atalanta i ligan och vunnit med stora siffror mot Bologna i Coppa Italia. Man ligger på samma poäng som Udinese. Lazios främsta uppgift idag Lazio att förra veckans match var ett undantag.

Förväntningar
Ibland är en effektiv metod för att bringa klarhet att vila sig mot gamla sanningar. I detta fall är en gammal sanning att bland Inzaghis främsta egenskaper finns förmågan att kommunicera med sina spelare, att svetsa samman laget. Dagens insats säger därför något även om Inzaghi. Ett lag som Lazio ska kunna dominera denna match om man vill vara ett lag att räkna med i årets toppstrid.

Jag tror att Lazio går mot tidig offensiv, och försöker vinna med en tvåmålsmarginal. Ett anfallande lag riskerar dock att tappa bakåt. Dagens match ställer därför stora krav på defensiven, att både kunna följa med upp och vara stabila bakåt. Tyvärr har vi tidigare sett att Lazio kan släppa in onödiga baklängesmål.

Om Spezia lyckas att göra mål och knappa in på en eventuell ledning måste Lazio gå mot mer offensiv, vilket tröttar ut spelarna. Om något behöver Lazio en pigg spelartrupp mot veckans avgörande i Champions League. Därför måste en match som denna spelas effektivt. Målen behöver komma när möjligheterna uppstår samtidigt som man måste stänga Spezias offensiv.

Truppstatus

En snackis har på senare tid varit frågan om Inzaghi föredrar Reina framför Strakosha. Strakoshas tidiga skada gjorde att han missade säsongsinledningen. Detta är en viktig period för att komma in i matchform. Som vi såg haltade laget i inledningen för att sedan höja sin nivå. Strakosha missade alltså denna period och Reina kom in och gjorde det bra. Kanske för bra. Plötsligt fick vi se en målvakt som var skickligare med fötterna och som bidrog mer till spelet. Jag tror att Strakosha har fortsatt förtroende, men att han behöver bli matchtränad. Det återstår att se hur lång frånvaron blir. Hursomhelst vill jag tacka Igli Tare som värvade in ytterligare en klassmålvakt under sommarens Mercato. Utan Reina hade läget kunnat se vädligt annorlunda ut.

Luiz Felipe och Lazzari hade skadekänningar inför veckans möte och vilades, men förväntas nu vara tillbaka. Det ryktas även om att Ceicedo har känningar och Muriqi är sedan gammalt. Correa, som startat flest matcher i anfallet tillsammans med Immobile, vilas troligtvis och Pereira går in som ersättare.

Förväntad startelva
(3-5-2): Reina
Luiz Felipe-Acerbi-Radu
Lazzari-Milinkovic-Leiva-Luis Alberto-Marusic
Pereira-Immobile

Tippat resultat
1-3
 

Michael Norberg Tot2020-12-05 13:48:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party