Lagbanner

-

Inför St Etienne - Lazio: "Jag är den perfekta tränaren för Lazio"
En seger med 4-0 kan ge dig lite andrum Pioli.

Inför St Etienne - Lazio: "Jag är den perfekta tränaren för Lazio"

Pioli har fått backning av Lotito och siktar på att vinna Europa League där Lazio är klar etta i gruppen och St Etienne klar tvåa. Detta blir i stort sett en träningsmatch.

Egentligen är fokus på allt annat än den här matchen. Får Pioli sparken? Blir Mazzarri, Prandelli eller Lippi ersättaren? Är det en schism i truppen ledd av Candreva med stöttning av Radu och Cataldi bland annat? Hur slutar en match mellan två lag med så katastrofal form som både Lazio och Sampdoria har inför måndagens betydligt viktigare match i Serie A?

Hur som helst så skall denna matchen genomföras och Pioli har tagit ut bästa möjliga trupp då han anser att denna match är ett gyllene tillfälle att hitta tillbaka till formen och försöka hålla nollan i första halvlek för första gången på länge. St Etienne går ut med att detta är en gyllene chans för spelarna att spela utan press och för unga spelare att visa upp sig mot det fina motståndet från Italien. Samtidigt tänker båda klubbarna på att bland annat Manchester United kan vänta i slutspelet.

Lazios skadeläge
Basta menar på att Lazio förberett sig väl inför matchen och att man hoppas kunna undvika skador, amen to that. Senast tillagd på listan är dock Kishna som missar matchen. Kan Oikonomidis få debutera från start månne? Saknas gör även Keita som fick fyra matchers avstängning för knuffen senast. Alldeles för hårt enligt mig. Avstängda är även Radu och SMS. Fortsatt skadade är De Vrij, Mauri, Lulic och Onazi. 

St Etienne
Sitter på en respektabel sjätteplats i ligan men med en mindre glamorös målskillnad, 21 framåt och 21 bakåt på 17 matcher. Historiskt sett ett starkt hemmalag med bra tryck i ryggen från publiken. Bättre skadeläge än Lazio men med några herrar på skadelistan. Senaste matchen vi möttes så ledde fransmännen och hade även en ramträff innan Onazi kunde kvittera och senare fick St Etienne två utvisningar men lyckades ändå reducera i slutskedet till 3-2 med två man mindre. Som sagt, Pioli behöver tajta till där bak.

 

Gabriel Topuzgabrieltpz@gmail.com2015-12-09 23:28:05
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party