Lagbanner
2019-05-26 15:00

Torino - Lazio

Inför Torino - Lazio: Arrivederci Inzaghi?
På väg bort?

Inför Torino - Lazio: Arrivederci Inzaghi?

En säsong som redan är över ska spelas av. Lazio kommer relativt stukat till den här bortamatchen mot Torino. Låt oss se vad som händer…

Det finns ingen anledning att egentligen lägga krut på själva matchen - då säsongen som sagt redan är färdig för Lazio. Laget är klart för Europa League och det får ses som ett slags tröstpris eftersom att laget spelade bort sig själv ur kampen om Champions League.

Istället har nästan allt kring Lazio handlat om Simone Inzaghis vara eller icke vara i klubben under nästa säsong. Det blossade upp under förra veckan när Max Allegri och Juventus gick ut och meddelade att dom tar ut en ömsesidig skilsmässa. Genast började den italienska pressen placera Simone Inzaghi i just Juventus.
   Sedan har det varit rena gissningsleken och ett flertal tränare har placerats i Turin av folk med insyn eller pressen. Pep Guardiola har under veckan befunnit sig i Italien under flera tillfällen om man får tro skribenter, allt medan han själv, enligt sin nuvarande arbetsgivare Manchester City, fysiskt befunnit sig på dom brittiska öarna. Till slut gick det så långt att City fick gå ut och dementera uppgifterna, varvid Inzaghispåret tog ny fart.

I samband med det klev enligt uppgifter Milan in och ville ha Inzaghi, och någonstans där är vi nu. Efter febril aktivitet dom senaste dagarna. Claudio Lotito har upprepade gånger skickat ut kryptiska, men ändå klara meddelanden i pressen. Han vill att Inzaghi ska stanna i Lazio, han ska till och med erbjudit honom ett lukrativt (Med Lotitio mått mätt) nytt kontrakt.
   Men det verkar inte gå så bra, Inzaghi verkar inställd på att ta sig en ett annat uppdrag och det förefaller uppenbart att han inte kommer tacka nej om i vart fall Juventus kommer och knackar på dörren.

Gårdagens planerade presskonferens inför matchen mot Torino ställdes in, Inzaghi ville inte prata med pressen. Vilket tyder på att många saker är i görningen. Frågan är om, nu när laget befinner sig i Turin, om någon Juventus representant träffat Inzaghi i en mörk gränd under natten?

Själva matchen är oviktig men det rapporteras om att portugisen Bruno Jordao kommer få göra debut från start i Lazio. Danilo Cataldi kanske kommer att prövas i en ny roll just bakom Ciro Immobile på topp.

Kan detta vara Simone Inzaghis sista match som Laziotränare?

Här är den förmodade elvan som han förväntas mönstra:

3-5-1-1
Proto; Bastos, Acerbi, Radu; Romulo, Parolo, Badelj, Jordao, Lulic; Cataldi; Immobile

Christer Nordinchrister.nordin@live.se2019-05-26 11:14:14
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party